Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Albán krémes Alexandra konyhájából

75 perc
egyszerű
átlagos
7 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 12 ek víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 4 ek cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 7 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • A tetejére:
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgáját a vízzel és a sóval felverjük egy robotgéppel, majd kanalanként beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, majd a tojásos masszába szitáljuk. Jól kikeverjük, és beleöntjük a sütőpapírral bélelt, 37x24 cm-es tepsibe. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd még melegen belekeverjük a pudingot, és jól kikeverjük.
  3. A megsült tésztára rákenjük a krémet, és a kikapcsolt sütőbe visszatoljuk még 5 percig.
  4. Felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, és rákenjük a már kihűlt süteményre. Végül megszórjuk a kakaóval, és a hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss