Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alaptészta - sósan vagy édesen

MME MME
13 3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval összegyúrjuk. Ha édes tésztát szeretnénk, több cukrot, ha sós tésztát, több sót teszünk bele. Egy napot ajánlatos pihentetni a hűtőben, annál finomabb, minél többet pihen.

Süthetünk belőle:
- pogácsát (de sajtot is tehetünk bele)
- sajtos rudacskákat
- lekvárral, csokival töltött párnácskákat

Megjegyzés

Azért szeretem ezt a tésztát, mert szinte bármilyen sütit csinálhatok belőle, amit épp megkívánunk. Ha sósat, leginkább pogácsának nagyon finom, ha édeset, akkor lekvárral vagy mogyorókrémmel szoktam megtölteni. Ismerősöm például ebből a tésztából csinálta karácsonykor a bejglit, és nagyon finom volt. És tényleg finomabb a tészta, ha 3-4 napot áll a hűtőben, 30 perc pihentetés után is finom, de pár nap után sokkal finomabb. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss