Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alapfűszer, ami gyógyít - tudj meg többet a köménymagról!

A kömény kihagyhatatlan fűszerünk: kedvelt ízesítője a sertéssültnek, a káposztának, a gulyásból sem hiányozhat, de egyszerű levest is főzhetünk belőle - s mindemellett, emésztést segítő jótékony hatásáról se feledkezzünk meg!
Származási hely:

Talán kevesen tudják, de az egyik legfontosabb fűszer, amely a Mátrában és a Bükkben vadon is megterem. Népies neve hasznos kömény vagy keménymag.

Ezért fogyaszd:

Megkönnyíti az emésztést. Étvágygerjesztőként ismert, de levest vagy teát főzve belőle, felfúvódás ellen is ajánlott.

Így használd:

Az erőteljes ízű magocskák nem hiányozhatnak a különféle párolt és sült sertéshúsokról.

Kenyérbe, péksüteményekbe teszik, illetve a pogácsát hintik meg vele. A teljesség igénye nélkül: körözöttek, lágy sajtok, levesek, főzelékek, kolbászfélék kiváló ízesítője.

A vörösboros gulyásleves pikáns ízt kap a reszelt citromhéjtól, de ezt ízlés szerint el is hagyhatod belőle. Az őrölt köményt viszont ne felejtsd ki belőle!

Ezek is érdekelhetnek