Egy hosszú nap után hazaérve mindannyian finom és tápláló vacsorára vágyunk – lehetőleg olyanra, amit nem kell órákig készíteni, és ami után nem marad egy halom mosogatnivaló. Ha ismerős ez az érzés, akkor jó hírünk van: a zöldfűszeres csirkemell sütőben sült édesburgonya-hasábokkal nemcsak egyszerű és gyors megoldás, hanem még egészséges is. Friss, laktató, színes és tele van ízekkel – igazi jolly joker, amit érdemes beilleszteni a heti menübe. Íme, a recept!
A csirkemell sovány, fehérjedús alapanyag, amit a friss zöldfűszerek – például rozmaring, kakukkfű, petrezselyem vagy bazsalikom – teljesen új szintre emelnek. Az édesburgonya pedig nemcsak színesebbé teszi a tányért, de alacsonyabb glikémiás indexe miatt lassabban emeli a vércukorszintet, mint a sima krumpli, így tökéletes választás akár diétázóknak is.
A sütőben sült ételeknek van egy nagyon nagy előnye. Nem kell folyamatosan kevergetni, csak bedobod az alapanyagokat, beállítod az időzítőt, és már készül is az ebéd vagy vacsora. A csirkemell omlós lesz, miközben az édesburgonya kívül ropogósra, belül krémesen puhára sül – pont, ahogy szeretjük.
A hús és az édesburgonya mellé joghurtos céklasalátát is készíthetünk, így még színesebb, rost- és vitamindúsabb lesz az étel.
(Fotó és recept: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.