Alapételek

Unod a zabkását? Ettől az extra hozzávalótól nemcsak finomabb, de táplálóbb is lesz

Fotó: Vladislav Noseek / © Shutterstock
A zabkása a diétázók, sportolók és egészségtudatosan táplálkozók kedvence, egyik legfontosabb alapétele. A zabkása könnyen variálható, sok mindennel ízesíthető, de egy idő után rá lehet unni. Hoztunk egy olyan receptet, ami alapjaiban megváltoztatja a zabkásáról alkotott véleményedet!

A zabkása nem véletlenül sokak kedvenc reggelije, ugyanis könnyen és gyorsan, sőt akár már előző este is összeállítható, sokféleképpen ízesíthető és gyümölcsökkel is kombinálható. A zabpehely lassú felszívódású szénhidrát, így hosszan eltelít, a vércukorszintet sem emeli meg olyan gyorsan, ezen felül pedig tele van ásványi anyagokkal, értékes tápanyagokkal.

A zabkása túróval finomabb, táplálóbb
A zabkása túróval finomabb, táplálóbb
FOTÓ: ETORRES / SHUTTERSTOCK

A zabkására azonban könnyen rá lehet unni, és egy idő után már semmilyen extra ízesítő, sem a hozzáadott proteinpor, sem a kakaó, se pedig semmilyen gyümölcs nem segít rajta. Mutatunk egy végtelenül egyszerű trükköt és receptet, amivel nemcsak a zabkása íze, de az állaga is megváltozik, az egész sokkal finomabb, ráadásul táplálóbb is lesz! Nagy eséllyel újra beleszeretsz majd a zabkásába!

Zabkása másképp, túróval finomabb és táplálóbb

A zabkása azért is zseniális, mivel nem kell minden reggel megfőzni, be lehet keverni három-négy napra is előre, a hűtőben ugyanis sokáig eláll, és egy éjszaka alatt megpuhul a zabpehely. Az overnight oats, vagyis az egyéjszakás zabkása pár perc alatt elkészíthető diétás recept, és a lenti mennyiségekkel két napra is elég reggelit készíthetsz magadnak. Nemcsak finom, de tápláló is a hozzáadott túrónak köszönhetően!

Recept
Egyszerű
3 különleges zabkása-variáció
15 perc
1 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

A túró kiváló fehérjeforrás, a zabkásába keverve pedig bombasztikus reggelit készíthetsz magadnak, amit főzni sem kell, csak összekeverni és egy éjszakán át a hűtőben pihentetni.

Túrós zabkása receptje

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 12,5 dkg túró
  • 6 dkg görög joghurt
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 dkg chiamag
  • 2 dkg méz
  • 10 dkg tej

Elkészítés:

  • Az száraz alapanyagokat kimérjük és egy lezárható műanyag edénybe öntjük.
  • Hozzáadjuk a görög joghurtot, a mézet, a túrót és a tejet, majd az egészet egy kanál segítségével alaposan összekeverjük. Szórhatunk rá friss vagy fagyasztott gyümölcsöket, áfonyát, mangót, málnát vagy erdei gyümölcsöket is.
  • Az edényt lezárjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Miért egészséges a túró?

A túróban található kazein egy lassan felszívódó fehérje, ami több órán keresztül képes ellátni a szervezetet aminosavakkal. A kazein tehát hosszú ideig biztosítja a jóllakottság érzését, ezért megelőzi az ételek iránti sóvárgást.

Egy adag alacsony zsírtartalmú túró könnyű, mégis laktató étel, ami anélkül csillapítja az éhséget, hogy jelentősen megnövelné a kalóriabevitelt. Emellett, magas fehérjetartalmának köszönhetően támogatja az izmok regenerálódását. A túró serkenti az anyagcserét, mivel a szervezetnek bizonyítottan több energiára van szüksége a fehérje lebontásához, mint a szénhidrátokéhoz, így fogyókúrába is beilleszthető.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.