Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Alapételek

Variációk krumplipürére - így turbózd fel a család kedvenc köretét!

Krumplipüré
A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. A klasszikus köretet akár csak néhány egyszerű hozzávalóval is még karakteresebbé teheted. Próbáld ki az összes változatot, és alkoss bátran újabb változatokat!

Sajttal

Krémesebbé és laktatóbbá válik a köret a reszelt vagy kockára vágott sajtoktól. Ízlés szerint választhatsz parmezánt, márványsajtot, de akár óvárival vagy trappistával is finom. Sült zöldségek mellé remek.

Olajbogyóval

Mediterrán ízvilágával kitűnő például sült hal mellé. A kimagozott fekete vagy zöld olajbogyót felaprítva keverd a pürébe. Egy kevés reszelt citromhéj hozzáadásával még pikánsabb lesz!

ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KRUMPLIPÜRÉT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Hagymával

Vörös-, illetve fokhagymával is ízesítheted a pürét. Előbbit vékonyan karikázd fel, majd forró olajban süsd ropogósra, és tálalás előtt szórd a pürére. Kínálhatod rántott hús vagy sült csirke mellé. Ha a fokhagyma mellett döntesz, miután átnyomtad, keverd a tejbe, és úgy keverd össze az áttört krumplival és vajjal. A kész pürét is ízesítheted vele: felszeletelve, kevés olívaolajon megpirítva feltétként is remek. Grillezett húsokhoz illik.

Krumplit krumplival

Főzz meg fele-fele arányban burgonyát és batátát, és így készítsd el a pürét. Édeskés ízét szeretni fogják a gyerekek, narancssárga színével pedig jól mutat a tányéron is, így a kinézetére sem lehet panasz!

Zöldfűszerekkel

A metélőhagymát, kaprot, majoránnát vagy bazsalikomot felaprítva, közvetlenül a fogyasztás előtt keverd bele. Az erősebb ízű zöldfűszereket – például rozmaringot, kakukkfüvet – egy kevés olajon párold meg, és a zsiradékkal együtt add hozzá a püréhez.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.