Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Alapételek

Ezektől a titkos hozzávalóktól lesz még édesebb a strandszezon kedvenc étele, a főtt kukorica

A főtt kukoricával nyáron egyszerűen nem lőhetünk mellé! Tökéletes finomság a legnagyobb melegben is, amit "csak" megfőzni kell. Mutatjuk a trükköt, hogy mitől lesz valóban édes és ízletes a főtt kukorica!

A hőséget legkönnyebb vízparton átvészelni. És bár elsősorban azért járunk strandra, hogy a medencék hűs vízében enyhülést találjunk a forróságban, be kell ismerünk, hogy a vízparton renteg gasztrocsábítással találkozunk: sok-sok ínycsiklandó ételt kínálnak a pihenni vágyóknak.

A kukorica nem véletlenül az egyik legnépszerűbb strandkaja, amit viszont otthon is érdemes rendszeresen főzni. Ha jó fajtát választunk, a kukorica önmagában is isteni, ám két egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyaggal még zamatosabb lesz a végeredmény. Ez a két alapanyag pedig nem más, mint a cukor és a citromlé.

A megfőtt kukoricát óvatosan, csipesszel vegyük ki a forró vízből! / Fotó. Shutterstock
A megfőtt kukoricát óvatosan, csipesszel vegyük ki a forró vízből! / Fotó. Shutterstock

Miután tisztáztuk, hogy mi kell a főzővízbe, nézzük, mennyi ideig is kell főzni a csöveket – mert erről is erősen megoszlanak a vélemények. Nos, az allrecipes.com szakácsa szerint nem kell több, mint 10 perc.

Ha kételkednél, próbáld ki, íme a recept!

Főtt kukorica hozzávalói:

  • 6 cső kukorica
  • 2 ek. fehér cukor
  • 1 ek. citromlé

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb edényt kb. háromnegyedéig megtöltünk meleg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, és megvárjuk, amíg a cukor feloldódik.
  2. Óvatosan beletesszük a csöveket a forrásban lévő vízbe, lefedjük az edényt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hagyjuk a kukoricát a forró vízben puhára főni kb. 10 perc alatt.
  3. Lecsepegtetjük, és ízlés szerint sóval és/vagy vajjal ízesítjük.

Tipp: A maradék kukorica légmentesen záródó edénybe, vagy fóliába, műanyag tasakba csomagolva a hűtőszekrényben akár öt napig is tárolható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.