A hőséget legkönnyebb vízparton átvészelni. És bár elsősorban azért járunk strandra, hogy a medencék hűs vízében enyhülést találjunk a forróságban, be kell ismerünk, hogy a vízparton renteg gasztrocsábítással találkozunk: sok-sok ínycsiklandó ételt kínálnak a pihenni vágyóknak.
A kukorica nem véletlenül az egyik legnépszerűbb strandkaja, amit viszont otthon is érdemes rendszeresen főzni. Ha jó fajtát választunk, a kukorica önmagában is isteni, ám két egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyaggal még zamatosabb lesz a végeredmény. Ez a két alapanyag pedig nem más, mint a cukor és a citromlé.
Miután tisztáztuk, hogy mi kell a főzővízbe, nézzük, mennyi ideig is kell főzni a csöveket – mert erről is erősen megoszlanak a vélemények. Nos, az allrecipes.com szakácsa szerint nem kell több, mint 10 perc.
Ha kételkednél, próbáld ki, íme a recept!
Tipp: A maradék kukorica légmentesen záródó edénybe, vagy fóliába, műanyag tasakba csomagolva a hűtőszekrényben akár öt napig is tárolható.
(Nyitókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.