A sertéstarja sokak kedvenc húsféléje, ugyanis zsíros és ennek köszönhetőn ízletes, szaftos. Rántott húsként is finom, de sokan nem kedvelik a zsírosabb részeket, amik nem tűnnek el teljesen a bő olajban sütés során. Ha azonban tepsiben sütjük a tarjaszeleteket, akkor a zsír szépen lassan kiolvad a húsból, ami ráadásul porhanyós is lesz.
A tarja hálás alapanyag, ugyanis kevés fűszerrel is finom étel készíthető belőle. Elég csak sóval, borssal és fokhagymával fűszerezni, már így is frenetikus ebédünk lesz, de megbolondíthatjuk rozmaringgal, fűszerpaprikával, kerülhetnek a hússzeletek hagyma- vagy savanyúkáposzta-ágyra is.
Kósa Kolos, a Mindmegette maestrója, a húsos ételek mestere ezúttal egy olyan tarjás ételt készített, amiben együtt sül a hús és a köret, a szaftok, ízek és aromák tehát keverednek. Így jön létre egy valóban mennyei fogás, ami pillanatok alatt összedobható, a munka oroszlánrészét ugyanis a sütő elvégzi helyettünk! Ráadásul alig kell ezután mosogatni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.