Alapételek

Tepsis tarja vele sült burgonyával, együtt sül a köret és a hús a mennyei ebédben

A tepsis tarja vele sült burgonyával pofonegyszerű, viszont hihetetlenül finom. Hétvégi ebédként tökéletes választás, hiszen együtt sül a hús és a köret, így kevés munkával és kevés mosogatnivalóval lehet finom ételt az asztalra varázsolni.

A sertéstarja sokak kedvenc húsféléje, ugyanis zsíros és ennek köszönhetőn ízletes, szaftos. Rántott húsként is finom, de sokan nem kedvelik a zsírosabb részeket, amik nem tűnnek el teljesen a bő olajban sütés során. Ha azonban tepsiben sütjük a tarjaszeleteket, akkor a zsír szépen lassan kiolvad a húsból, ami ráadásul porhanyós is lesz.

Tepsis tarja vele sült burgonyával
Tepsis tarja vele sült burgonyával, íme a recept videón
FOTÓ: MINDMEGETTE

A tarja hálás alapanyag, ugyanis kevés fűszerrel is finom étel készíthető belőle. Elég csak sóval, borssal és fokhagymával fűszerezni, már így is frenetikus ebédünk lesz, de megbolondíthatjuk rozmaringgal, fűszerpaprikával, kerülhetnek a hússzeletek hagyma- vagy savanyúkáposzta-ágyra is.

Tepsiben sült tarja vele sült burgonyával, íme a recept

Kósa Kolos, a Mindmegette maestrója, a húsos ételek mestere ezúttal egy olyan tarjás ételt készített, amiben együtt sül a hús és a köret, a szaftok, ízek és aromák tehát keverednek. Így jön létre egy valóban mennyei fogás, ami pillanatok alatt összedobható, a munka oroszlánrészét ugyanis a sütő elvégzi helyettünk! Ráadásul alig kell ezután mosogatni.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 1 ek. zsír
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 tk majoránna
  • 1 db babérlevél
  • 60 dkg sertéstarja
  • bors
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 dl víz

Elkészítés:

  1. A tepsiben sült tarja vele sült burgonyával elkészítéséhez a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. félcentis karikákra, a vöröshagymát félfőre vágjuk, a paradicsomot felcikkezzük, a paprikát rusztikus darabokra vágjuk.
  2. Előveszünk egy tepsit, az aljára kanalazzuk a zsírt, és ebbe rakjuk a felaprított burgonyát a zöldségekkel együtt, fűszerezzük alaposan sóval, kakukkfűvel, fokhagymagerezdekkel, a majoránna felével, babérlevéllel, majd alaposan összeforgatjuk, és elrendezzük a zöldségeket. Egy egész fokhagyma tetejét levágjuk, és ezt is a tepsibe rakjuk.
  3. A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, majoránnával, fokhagymaporral ízesítjük, majd a szeleteket szépen elrendezve a zöldségalapra rakjuk.
  4. A tepsi sarkainál felöntjük a vízzel, majd letakarjuk fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 20-25 percig szép pirosra sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.