Alapételek

Tejszínes-spárgás masnitészta, tavaszi ebéd 40 perc alatt

Egészséges, finom, és jobbnál jobb fogásokat készíthetünk belőle – ez a spárga. Használjuk ki a spárgaszezon adta lehetőségeket és készítsünk minél több ételt ebből a szuper alapanyagból. Hoztunk is mára egy remek tippet, a tejszínes-spárgás masnitésztát.

Spárgából sosem elég, hiszen finom és nem mellesleg igazi vitaminbomba. Sütve, főzve köretként is isteni, de más ételek alapanyagaként is felhasználható. Vétek lenne nem használni a spárgaszezon alatt, ezért hoztunk is egy isteni receptek a Vidék íze magazinból. A zöld spárga roppanóssága, a sárgarépa és angol zeller enyhén édeskés íze, valamint a parmezános tejszínmártás együtt igazán ínycsiklandó élményt nyújtanak. A masnitészta nemcsak látványos, de jól magába szívja a szaftos zöldséges ragut is – így minden falat garantáltan ízes lesz. Ráadásul gyorsan elkészül, így akár hétköznap estére is ideális fogás. Lássuk is a tejszínes-spárgás masnitészta receptjét. 

Tejszínes-spárgás masnitészta
Tejszínes-spárgás masnitészta
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Tejszínes-spárgás masnitészta

Hozzávalók:

  • 1 kk cukor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • zsiradék (lehet vaj is)
  • 2-3 szál angol zeller
  • bors
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 40 dkg masnitészta
  • reszelt sajt a tetejére
  1. Vizet forralunk egy teáskanál sóval, a cukorral és a szódabikarbónával. Beledobjuk a megtisztított, kétcentis darabokra vágott spárgát, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. 
  2. Meghámozzuk a vöröshagymát, félbevágjuk, majd felszeleteljük. Egy-két evőkanál zsiradékot forrósítunk egy akkora serpenyőben, amelyben majd a tészta is el fog férni. Üvegesre sütjük rajta a hagymát. Rádobjuk a feldarabolt angol zellert, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Beleszórjuk a meghámozott, vékony csíkokra vágott sárgarépát is, és együtt pároljuk időnként megkeverve. 
  3. Ha már majdnem kész, beleforgatjuk a leszűrt spárgát, ráöntjük a tejszínt, belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és jól összeforrósítjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. 
  4. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és belefordítjuk a zöldséges mártásba, jól átkeverjük, és azonnal tálaljuk. A kiszedett forró tésztára még egy kis sajtot reszelünk.

Elkészítés idő: 40 perc 

1 adag: 460 kcal

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.