Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ha te is rajongsz a túrós sütikért, akkor ezt a szilvás túrótortát mindenképpen készítsd el, ugyanis amellett, hogy rendkívül mutatós, még mennyeien finom is, hiszen a lágy túró és a zamatos szilva tökéletesen kiegészítik egymást.

A Vidék íze magazin kiváló desszertje remek választás lehet egy "könnyű" ebéd vagy vacsora lezárásához, de természetesen ünnepi alkalmakra is tökéletesen megfelel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnél, akkor a szóráshoz használt porcukorhoz keverhetsz egy kevés fahéjat is.

Ki tudna ellenállni egy szelet szilvás túrótortának? / Fotó: Vidék íze magazin
Ki tudna ellenállni egy szelet szilvás túrótortának? / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a szilvás túrótortához:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12,5 dkg hideg vaj

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg szilva
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 6 dkg keményítő
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a keményítővel. Ráreszeljük a hideg vajat, majd összegyúrjuk az egész tojással.
  2. Hideg helyen egy órát pihentetjük. Utána kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kerek forma alját úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  3. A töltelékhez kikeverjük a vajat a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával. Hozzádolgozzuk a túrót, a keményítőt, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot.
  4. Belevegyítjük a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tésztára töltjük, és 170 fokos sütőben 75 percig sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.