Elég csak megérezni a sajttorta kellemesen fűszeres illatát, máris ünnepi hangulatod lesz a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg finom aromájától. Fontos tudni, hogy sütés közben a sajttorta veszít valamennyit édes ízéből, ezért érdemes kicsit több cukrot adni hozzá. Ha kedvet kaptál a Vidék íze magazin mennyeien finom desszertjének elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is a sütőtökös sajttorta receptjét!

FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN
Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a sütőtökös sajttortához!
Előkészítés: 50 perc
Sütés: 50 perc
1 adag: 260 kcal
Hozzávalók (egy 18-20 cm átmérőjű tortához):
Az alaphoz:
- 15 dkg zabkeksz
- 5 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
A krémhez:
- 18 dkg natúr krémsajt
- 18 dkg mascarpone
- fél dl tejföl
- 20 dkg sült tök pürésítve
- kb. 7 dkg porcukor
- 1 evőkanál keményítő
- fűszerek (fahéj, szerecsendió, szegfűszeg vagy 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
A tetejére:
- kb. 10 dkg apró szemű zabpehely
- 4-5 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál sült tök pürésítve
- 1 evőkanál méz
- 5 dkg kókuszreszelék
- tejszínhab
Elkészítés:
- Összetörjük a kekszet, összekeverjük a cukorral és a megolvasztott vajjal, belenyomkodjuk egy kis kerek tortaforma aljába. Berakjuk a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
- A krémhez összekeverjük a kétféle krémsajtot, a tejfölt és a sült tököt, hozzáadjuk az evőkanálnyi keményítőt, a fűszereket és a vaníliás cukrot.
- Megkóstoljuk, és a tök édességétől függően adunk hozzá porcukrot. Ha beállítottuk az ízét, akkor hozzákeverjük a két egész tojást is.
- A tortaformát alufóliába csavarjuk alul és oldalt, hogy ne tudjon belefolyni a víz. Beleállítjuk egy kis tepsibe, öntünk köré forró vizet, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- Akkor jó, ha a széle már szilárd, de középen még remegős. Kivesszük, lehűtjük, és a formában hagyva betesszük a hűtőszekrénybe pár órára.
- Közben elkészítjük a golyókat a tetejére. Ehhez összekeverjük a zabpelyhet, a mascarponét, a sült tököt, a mézet és 2-3 dkg kókuszreszeléket. Mindenből annyit adagolunk, hogy jól formázható legyen a massza.
- Kis golyókat gömbölyítünk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben.
- A torta tetejére körben tejszínhabot nyomunk, ebbe ültetjük a kis gombócokat.














