Alapételek

Sűrű gombás szafttal az igazi! Bakonyi sertésborda, az egyik legnépszerűbb hazai kaja

Sokan úgy gondolják, hogy a bakonyi sertésbordát egyszerűen lehetetlen elrontani. Nos, nekik most van egy rossz hírünk; igenis el lehet szúrni. Ám azért, hogy veled még véletlenül se forduljon elő, mutatunk egy szuper receptet ehhez a klasszikus magyar kajához. Ezt figyeld:

A bakonyi sertésborda egy aránylag gyorsan és könnyen elkészíthető főétel. Ha nekilátsz, azért nem árt, ha egy picit résen vagy, ugyanis van benne néhány buktató. A kiváló végeredmény érdekében nézd meg te is a Mindmegette és Mészáros Balázs közös videóját, amiből minden tippet és trükköt könnyedén elleshetsz. A tejfölös, gombás szószt öröm tunkolni, így nem csoda, ha sokan ezt a magyar kaját emlegetik kedvencükként. A rizs és a tészta kitűnően illik hozzá, ám talán a galuska a legjobb köret, ha a tökéletes összhangra hajtasz.

Hozzávalók:

  • 30 dkg szeletelt csontmentes karaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • kömény
  • pirospaprika
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg tejföl
  • 1 ek liszt

A BAKONYI SERTÉSBORDA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.