A rizottó remek ebédötlet főleg, ha spárga is van benne. Ezzel a spárgás rizottóval nem marad éhen a család.
Ha van zöldség, ami igazán a tavasz hírnöke, az a spárga. Legyen zöld, vagy fehér, ez az alapanyag maga a frissesség. Használjuk ki a spárgaszezont és készítsünk belőle minél több, finomabbnál finomabb ételt. A Vidék Íze magazin kínálatából most egy spárgás rizottót választottunk: egyszerű hozzávalókból, gyorsan elkészíthető, ráadásul egészséges és igazán ízletes fogás.
Spárgás rizottó FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN
Spárgás rizottó
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 kis db vöröshagyma
1 db zellerszár
30 dkg rizottórizs
1 dl száraz fehérbor
kb. 1,5 l zöldségalaplé
40 dkg spárga (lehet vegyesen, fehér és zöld)
½ db kezeletlen citrom
só
A faj felét felforrósítjuk egy mély serpenyőben. Rádobjuk a nagyon finomra vágott hagymát és zellert, és puhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a rizst, kevergetve addig pirítjuk, míg a szemek ki nem fehérednek. Ekkor ráöntjük a fehérbort, és addig forraljuk, míg a rizs az összeset magába nem szívja.
Közben az alaplevet felforrósítjuk. Ráöntünk belőle egy merőkanálnyit a rizsre, kevergetve főzzük. Ha magába szívta, akkor jöhet rá a következő merőkanálnyi lé, és így folytatjuk, míg a rizs roppanósra nem fő.
A vége felé adjuk hozzá a megtisztított és feldarabolt spárgát. Ha elfogyna az alaplé, akkor vízzel folytatjuk, jó szaftosra, szinte hígra kell csinálni, álltában még sokat fog sűrűsödni.
Ha minden kész van, ráreszeljük a citrom héját, rányomjuk a levét. Hozzákeverjük a maradék vajat. Ráteszünk egy fedőt, letakarjuk, és hagyjuk állni legalább 15 percet. Tálalásnál érdemes valamilyen érettebb sajtot ráreszelni.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.