A spárga Magyarországon is megterem, sőt sok odafigyelést sem igényel a termesztése, így a konyhakertekben is termeszthető zöldség. Kimondottan egészséges, mégsem egy túl népszerű és kelendő alapanyag, pedig köretként, panírozva és krémlevesként is csodás étel készíthető a spárgából. Sokan ódzkodnak tőle, pedig egyszerű bánni vele, és mivel rövid a szezonja, most kell sütni-főzni vele, amíg lehet.
A spárga rendszeres fogyasztása jó hatással van a szervezetünkre. A zöldség védi a szív egészségét, csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, segíti az emésztést, véd a szabad gyökök káros hatásától. Rendszeresen fogyasztva javul a bőrünk állapota, a spárga segít méregteleníti a szervezetünket, erősíti az immunrendszert és feltölt minket vitaminokkal, ásványi anyagokkal.
A spárga fogyasztása javítja a kedélyállapotunkat, az általános közérzetet, röviden: jókedvre derít.
A spárga szezonja májustól júniusig tart és ennek a zöldségnek a legegyszerűbb felhasználási módja, és legbiztosabb, ha krémlevest készítünk belőle. Kósa Kolos, a Mindmegette maestrójának receptjét érdemes kipróbálni, hiszen egy új kedvencre leltek majd benne!
Hozzávalók:
A petrezselyemolajhoz:
A tálaláshoz:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.