Ezek a sárgarépa formájú cake pop-ok nemcsak ellenállhatatlanul finomak, de annyira bájosak is, hogy garantáltan ők lesznek a húsvéti asztal sztárjai!
Ha idén valami igazán játékos és kreatív finomsággal lepnéd meg a családot vagy a vendégeket, ezek a sárgarépa formájú cake pop-ok garantáltan mosolyt csalnak majd minden arcra! Nem kell megijedned, az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul minden falat isteni finom, hiszen az alapot a fűszeres répatorta adja a máz pedig színezett fehér csokoládé.
Sárgarépa cake pop FOTÓ: NÉMETH ANDRÁS PÉTER / VIDÉK ÍZE MAGAZIN
Sárgarépa cake pop
Hozzávalók (24 darabhoz):
A tésztához:
20 dkg barna cukor
2 dl étolaj
1 tk vaníliaőrlemény
3 db nagyobb tojás
10 dkg durvára darabolt pekándió
20 dkg finomliszt
7,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2,5 tk sütőpor
fél tk só
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt gyömbér
fél tk őrölt szerecsendió
30 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 db kezeletlen narancs reszelt héja
5 dkg fehér csokoládé
baracklekvár
A díszítéshez:
30 dkg fehér csokoládé
narancssárga ételfesték
zöld marcipán
Kézi robotgéppel dolgozva a barna cukrot kikavarjuk az olajjal és a vaníliaőrleménnyel, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat, mindegyikkel jól kihabosítjuk.
Egy másik tálban összekeverjük a durvára vágott pekándiót a kétféle liszttel, a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. Hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát meg a narancshéjat is, végül mindezt összedolgozzuk a kihabosított cukros tojással. Végül belekeverjük a gőz felett megolvasztott fehér csokit is. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, és 170 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A kihűlt tésztát összemorzsoljuk, és annyi lekvárral gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd azokat kúpokká formázzuk. Egy tálcán betesszük a fagyasztóba.
A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk. Pár csepp narancssárga ételfestékkel színezzük. A kifagyott kúpokat hurkapálcára szúrva megmártjuk benne. Egy darab hungarocellbe szúrjuk, amíg megdermed rajta a csoki.
Végül tálcára fektetjük, a maradék csokival megcsíkozzuk. Zöld marcipánból kis leveleket formázunk, és odaillesztjük a répák tövéhez.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.