Ezek a sárgarépa formájú cake pop-ok nemcsak ellenállhatatlanul finomak, de annyira bájosak is, hogy garantáltan ők lesznek a húsvéti asztal sztárjai!

Ha idén valami igazán játékos és kreatív finomsággal lepnéd meg a családot vagy a vendégeket, ezek a sárgarépa formájú cake pop-ok garantáltan mosolyt csalnak majd minden arcra! Nem kell megijedned, az elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul minden falat isteni finom, hiszen az alapot a fűszeres répatorta adja a máz pedig színezett fehér csokoládé. 

Sárgarépa cake pop
Sárgarépa cake pop
FOTÓ: NÉMETH ANDRÁS PÉTER / VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Sárgarépa cake pop

Hozzávalók (24 darabhoz):

A tésztához:

  • 20 dkg barna cukor
  • 2 dl étolaj
  • 1 tk vaníliaőrlemény
  • 3 db nagyobb tojás
  • 10 dkg durvára darabolt pekándió
  • 20 dkg finomliszt
  • 7,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2,5 tk sütőpor
  • fél tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 30 dkg finomra reszelt sárgarépa
  • 1 db kezeletlen narancs reszelt héja
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • baracklekvár

A díszítéshez:

  • 30 dkg fehér csokoládé
  • narancssárga ételfesték
  • zöld marcipán
  1. Kézi robotgéppel dolgozva a barna cukrot kikavarjuk az olajjal és a vaníliaőrleménnyel, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat, mindegyikkel jól kihabosítjuk.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a durvára vágott pekándiót a kétféle liszttel, a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel. Hozzáforgatjuk a reszelt sárgarépát meg a narancshéjat is, végül mindezt összedolgozzuk a kihabosított cukros tojással. Végül belekeverjük a gőz felett megolvasztott fehér csokit is. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, és 170 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
  3. A kihűlt tésztát összemorzsoljuk, és annyi lekvárral gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd azokat kúpokká formázzuk. Egy tálcán betesszük a fagyasztóba.
  4. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk. Pár csepp narancssárga ételfestékkel színezzük. A kifagyott kúpokat hurkapálcára szúrva megmártjuk benne. Egy darab hungarocellbe szúrjuk, amíg megdermed rajta a csoki.
  5. Végül tálcára fektetjük, a maradék csokival megcsíkozzuk. Zöld marcipánból kis leveleket formázunk, és odaillesztjük a répák tövéhez.

Elkészítési idő: 70 perc

Sütés: 25 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.