Ezért a sajtos-brokkolis puffancsért minden gyermek odáig lesz majd, íme a gyors vacsora receptje

A brokkoli egészséges, szinte nincs kalóriatartalma, ellenben tele van rosttal, a szervezet számára fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így nem csoda, hogy a sportolók étrendjében kiemelt helyen szerepel, és az egészségtudatos táplálkozás hívei is gyakran fogyasztják. A gyerekek azonban nem rajonganak érte, és félrelökik a tányéron, akárcsak a kelbimbót. A zöldségekre azonban nagy szükségünk van, legfőképpen ahhoz, hogy az emésztőrendszer helyesen és jól működjön.
Mit tehet az az édesanya vagy édesapa, aki nem tudja a párolt vagy a sült brokkolit köretként belediktálni a gyerekébe? Nos, semmiképp ne erőszakoskodjon, ne kösse a zöldségfogyasztást későbbi jutalmazással, inkább kísérletezzünk olyan ételekkel, melyek más formában tartalmazzák a gyűlölt alapanyagokat. Remek recept például ez a brokkolis puffancs is, amiben nemcsak brokkoli van, hanem burgonya és sajt is, így máris szívesebben falatoznak belőle a lurkók.
A brokkoli nem hangsúlyos, de mégis jelen van, így talán a válogatósabb gyerekeket sem fogja zavarni.
Hozzávalók a brokkolis puffancshoz:
A sütéshez:
Elkészítés:
A spenótfőzelék nem nevezhető épp a gyerekek kedvenc ételének, miközben a spenót is olyan zöldség, melynek gyakori fogyasztása jó hatással van a szervezetre. A spenótnak magas a vastartalma, de bővelkedik folsavban és magnéziumban is, ráadásul szinte zsírmentes, azaz kalóriaszegény alapanyag. Lengyel Erika nemrég egy olyan mediterrán csirkeragut készített, melybe csempészett egy kevés spenótot, bazsalikomot és aszalt paradicsomot is, és bár elsőre nem úgy tűnik, a tészta és a sajt, meg a csirkemell miatt gyerekbarát fogássá vált a kezei alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.