Alapételek

Fűszeres sajtkrémmel töltött rántott hús: kívül ropogós, belül pedig finom, szaftos

A fűszeres sajtkrémmel töltött rántott hús egy igazán ínycsiklandó fogás, amit tökéletesen kiegészít a színes, sült zöldségköret. Ezt a mennyei ételt bármilyen családi vagy baráti összejövetelre elkészíthetjük, a siker garantált.

Kívül ropogós, belül pedig fűszeres és szaftos – ki tudna ellenállni egy ilyen különleges rántott húsnak, és persze a színes és ízletes köretnek, ami mellé kerül? Ha a klasszikus rántott hús helyett valami újat keresel, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét, nem fogsz csalódni benne!

Rántott hús fűszeres sajtkrémmel töltve, színes zöldségekkel
Rántott hús fűszeres sajtkrémmel töltve, színes zöldségekkel
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a rántott hús fűszeres sajtkrémmel töltve, színes zöldségekkel tálalva

Előkészítés: 55 perc 

Sütés: 4-5 perc/oldal 

1 adag: 720 kcal 

Hozzávalók: 

A húshoz: 

  • 25 dkg félkemény sajt 
  • 4 vastag szelet csont nélküli sertéskaraj 
  • só 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje 
  • 2 evőkanál puha vaj 
  • 1 evőkanál zsír 
  • bors 

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa 
  • olaj a sütéshez  

A körethez: 

  • 80 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, krumpli stb.
  • olaj a sütéshez 

Elkészítés:

  1. Lereszeljük a sajtot. A húst éles késsel hosszában bevágjuk, széthajtjuk, és jó nagy szeletre klopfoljuk, majd megsózzuk. 
  2. Elkészítjük a tölteléket: a sajtból húsz dekát beleöntünk az aprítógépbe, hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát és petrezselyem zöldjét, a vajat és a zsírt, pici borssal és sóval ízesítjük és krémesítjük az összetevőket. 
  3. A tölteléket átkanalazzuk egy tálba, és belekeverjük a félretett 5 dekányi reszelt sajtot is. Ezt a masszát osztjuk el egyenletesen a szeleteken, majd félbehajtjuk
  4. A hagyományos módon panírozzuk, végül közepes hőfokra melegített bő olajban mindkét oldalát megsütjük.  
  5. Az összes zöldséget megtisztítjuk, majd vékony, hosszú hasábokra vágjuk. Forró zsiradékban kisütjük (mint ahogy a sült krumplit szoktuk). 
  6. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Ezt adjuk a rántott hús mellé köretként.  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.