A cukkini semleges, enyhén édeskés ízének köszönhetően sós és édes ételekhez egyaránt jó választás. Készülhet belőle leves, rántott, rakott vagy töltött étel, de akár a tésztát is gazdagíthatjuk vele, sőt, reszelve még süteményekhez is keverhetjük. De mi lenne akkor, ha most csak egyszerűen megsütnénk, persze előtte van még egy kis dolgunk vele.
Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröld szárazra. Vágd le mindkét végét és már szeletelheted is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zsenge termés könnyen nyomódik és gyorsan romlik, ezért érdemes rögtön felhasználni. Lazán papírba csomagolva az ép cukkiniket 3-5 napig eltarthatod sötét, hűvös helyen, a hűtőben pedig 1-2 hétig is elállnak minőségromlás nélkül. Ha egyszerre sok termett a kertedben vagy többet vásároltál a kelleténél, blansírozás után fagyaszd le, és adagonként csomagolva tedd a mélyhűtőbe!
A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs. És azt tudtad, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres. Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.