A palacsinta igazi jolly joker: reggelire, ebédre egy leves után, desszertként és vacsorára is megállja a helyét. Ha pedig már unod a hagyományos lekváros vagy kakaós verziót, vagy szeretsz új recepteket is tesztelni, próbáld ki ezt a különleges változatot! Íme a palacsintafelfújt!
A recept egyik titka, hogy a csíkokra vágott palacsintát dióval, rumos mazsolával és porcukorral keverjük össze, majd tejszínes-tojássárgájás öntettel meglocsolva sütjük meg. A habkoronához tojásfehérjét verünk keményre kristálycukorral és egy kis házi lekvárral – ez nemcsak ízben, de színben is feldobja a desszertet.
A végeredmény egy réteges, illatos, szaftos sütemény, amit hidegen és melegen is tálalhatunk. Ráadásul előre elkészíthető, így vendégvárónak is ideális. Bármilyen lekvárt használhatunk hozzá – barack, meggy vagy akár szilva –, attól függően, milyen ízvilágot szeretnénk hangsúlyozni, és dió helyett akár mákkal is készíthetjük!
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, és kínálhatunk mellé egy gombóc vaníliafagyit vagy egy kevés friss bogyós gyümölcsöt is – például málnát vagy áfonyát, ami remekül kiegészíti a lekváros hab édességét. Egy kis mentalevél frissességet és látványt is ad a tányérnak, csakúgy, mint a reszelt citromhéj, amit a dióval együtt hozzákeverhetünk a tésztához.
(Fotó és recept: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.