A padlizsánkrémet egyszerűen nem lehet megunni. Nemcsak azért, mert finom, hanem mert többféle verzióban is elkészíthető, attól függően, hogy ki, hogy szereti. Ebben a cikkben el is hoztuk a legjobb padlizsánkrém recepteket.

A padlizsánkrém az egyik legváltozatosabban elkészíthető zöldségkrém, amely szinte minden kultúrában megjelenik valamilyen formában – és nem véletlenül. Füstös, karakteres ízvilága tökéletesen harmonizál a fokhagymával, citromlével, olívaolajjal vagy akár tejföllel, tahinivel, fűszerekkel. Elkészítése ráadásul egyszerű, mégis fantasztikus eredményt ad: egy selymes, krémes állagú kence, amely friss kenyérrel, pirítóssal vagy zöldségekkel egyaránt tökéletes.

Az egyik legjobb dolog, amit a padlizsánból készíthetünk, az a padlizsánkrém
Az egyik legjobb dolog, amit a padlizsánból készíthetünk, az a padlizsánkrém
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Az egészséges táplálkozás egyik titkos sztárja

A padlizsán, vagy más néven tojásgyümölcs, még mindig kissé alulértékelt zöldség a hazai konyhákban, pedig igazi szuperélelmiszer. Gazdag rostokban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, miközben nagyon alacsony a kalóriatartalma. A benne található nasunin nevű antioxidáns például bizonyítottan segít a sejtek védelmében és a szabadgyökök elleni harcban, míg a rosttartalma hozzájárul az emésztés egészségéhez és a vércukorszint szabályozásához. A padlizsán tehát nemcsak ízletes, hanem igazi jótékony bomba a szervezet számára, amely támogatja a szív egészségét, segíthet a koleszterinszint csökkentésében, és kiváló választás lehet a diétázók vagy vegetáriánusok számára is.

Krémek koronázatlan királynője

A padlizsánkrém igazi kulináris kaméleon: könnyedén formálhatjuk az ízlésünk szerint. Aki szereti a karakteresebb ízeket, füstölt paprikával, sült fokhagymával vagy pirított szezámmaggal emelheti új szintre. A vegán konyha kedvelőinek a tahinis változat lehet a nyerő, míg azok, akik a magyaros ízeket keresik, biztosan nem csalódnak egy jófajta hagymás-majonézes verzióban. Nemcsak ízvilágban, hanem állagban és felhasználásban is sokoldalú: lehet mártogatós, szendvicskrém, saláták mellé kínált köret, vagy akár főétel része. Hidegen és szobahőmérsékleten is fogyasztható, és remekül eltartható néhány napig a hűtőben.

Padlizsánkrém: klasszikustól a különlegesig

A padlizsánkrém megunhatatlan. Könnyű elkészíteni, a hozzávalók elérhetőek, és az ízekkel való játék lehetősége szinte végtelen. Lehet egyszerű vagy elegáns, hétköznapi vagy ünnepi, fűszeres vagy letisztult – mindig azt adja, amit épp kívánunk. 

Ebben a válogatásban összegyűjtöttük a legfinomabb, legizgalmasabb padlizsánkrém recepteket – a klasszikustól a különlegesig –, hogy mindenki megtalálhassa a saját kedvencét.

Recept
Egyszerű
Padlizsánkrém fokhagymásan
45 perc
8 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Mediterrán padlizsánkrém
70 perc
6 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém
70 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Füstös padlizsánkrém
75 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Joghurtos padlizsánkrém
105 perc
6 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Padlizsánkrém majonézesen
70 perc
0 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Vinyete, az erdélyi padlizsánkrém
75 perc
0 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.