Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Alapételek

Omlós diós rudacska: a legfinomabb vendégváró süti

A diós rudacska egy egyszerűen elkészíthető, mennyeien finom sós vendégváró, amit a pirított dió tesz igazán különlegessé. Az omlós tészta szinte szétolvad a szánkban, de a dió ropogós textúrája gondoskodik arról, hogy továbbra is élvezzük a varázslatos ízeket.

A diós rudacska készülhet ünnepi alkalmakra, de hétköznapi csemegeként is kínálhatod a családnak – ne lepődj meg, ha pillanatok alatt elfogy majd a tálcáról, és sütheted az újabb adag süteményt. Ha kedvet kaptál a diós vendégváró elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét!

Omlós diós rudacska
Az omlós diós rudacska egy tökéletes vendégváró süti
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül az omlós diós rudacska!

Hozzávalók: 

  • 35 dkg liszt 
  • 20 dkg fagyos vaj 
  • 1 tojás 
  • 10 dkg dió 
  • fél csomag sütőpor 
  • 1-2 evőkanál tejföl (ha szükséges) 
  • 1 evőkanál só 
  • felvert tojás, só és 5 dkg dió a tetejére 

Elkészítés:

  1. Durvára vágjuk a diót. Összemorzsoljuk a fagyos vajat a sütőporral elkevert liszttel és a sóval. Összegyúrjuk az egész tojással, 10 dkg dióval. 
  2. Adunk hozzá egy kis tejfölt is, ha szükséges. Fél centi vastagra nyújtjuk, fél órára a hűtőbe rakjuk pihenni. 
  3. Utána egyforma csíkokra vágjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk 5 dkg felaprított dióval, kicsit bele is nyomkodjuk, végül finoman megsózzuk. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben megsütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.