Alapételek

Sajtos-sonkás rakott tészta, amit minden héten megenne a család

A sajtos tésztát szinte mindenki szereti. A sonkára és a baconre sem mondanak sokan nemet, éppen ezért készítettünk egy olyan rakott tésztát, amiben minden finomság megtalálható. Annyira egyszerű és annyira finom, hogy azonnal az egész család kedvence lesz ez a sajtos-sonkás rakott tészta!

Nem véletlenül imádjuk a tésztát, hiszen egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható. Ez az extrán sajtos, sonkás rakott tészta például olyan isteni finom, hogy mindenki repetázni akar majd! A sajtos-sonkás tészta ráadásul kitűnő maradékmentő ötlet is, hiszen felhasználhatjuk hozzá a kamrában lapuló, már bontott, félig tele lévő tésztákat, illetve bármilyen húst, ami megmaradt az ünnepről, a hétvégi ebédről.

Sajtos-sonkás rakott tészta
Sajtos-sonkás rakott tészta
FOTÓ: MINDMEGETTE

A sajtos-sonkás tészta szaftos, egyáltalán nem száraz étel, ami akár frissen is ehető, de akkor lesz csak igazán zseniális az íze, ha tepsibe halmozzuk, megszórjuk a tetejét többféle reszelt sajttal és alaposan rápirítjuk grillfokozaton. Gusztusos kockára vágva frissen fogyasztva az igazi, de másnap is élvezettel fogyaszthatjuk. Hétvégi ebédnek, vagy dobozolásra is szuper választás, és még a válogatós családtagok sem tudnak ennek ellenállni.

Mutatjuk a receptet videón!

A sajtos-sonkás rakott tészta receptje

Hozzávalók:

  • 2 db leveskocka
  • 50 dkg makaróni
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • 30 dkg sonka
  • 1 csomag bacon
  • parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockákat, majd a tésztát fogkeményre főzzük és leszűrjük.
  2. Egy másik fazékban a vajat megolvasztjuk, megszórjuk liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. A reszelt sajtot beleszórjuk és sűrűre főzzük. Ha a sajt elolvadt, sózzuk és borsozzuk.
  3. A tésztát összekeverjük a mártás 2/3-ával és az apró kockára vágott sonkával, majd egy tűzálló tálba átöntjük. A tetejét meglocsoljuk a maradék sajtszósszal, megszórjuk kockára vágott baconnel és reszelt parmezánnal.
  4. Előmelegített sütőben 165-170 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.