Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Vannak olyan ételek, amelyeket szüret idején szinte kötelező kipróbálni, ilyen a mustban sült csirke kemencés burgonyával, amely egy igazán különleges és ízletes fogás.

A mustban való sütés során a csirke nemcsak egyedi aromát kap, hanem a hús mennyeien omlós és szaftos lesz, amihez remekül illik a kemencés burgonya. De természetesen a Vidék íze magazin kiváló ételét párolt zöldségekkel és friss salátával is kínálhatjuk.

Íme egy mennyei fogás: mustban sült csirke kemencés burgonyával / Fotó: Vidék íze magazin
Íme egy mennyei fogás: mustban sült csirke kemencés burgonyával / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a mustban sült csirkéhez:

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 20 dkg vörös és fehér szőlő
  • 5 dl must
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 dkg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, tört fokhagymával. Berakjuk egy dobozba, meglocsoljuk a must felével, és a hűtőszekrényben legalább egy órán át pihentetjük.
  2. Közben a héjas burgonyát lesúroljuk, cikkekre vágjuk. Hozzákeverjük a szintén cikkekre vágott, meghámozott vöröshagymát, összeforgatjuk olvasztott zsiradékkal, sóval, borssal, majd egy akkora tepsibeöntjük át, amelyben majd elférnek a combok is.
  3. Elterítjük, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Rárakjuk a bepácolt csirkecombokat, ráöntjük a maradék mustot.
  4. Lefedjük alufóliával, és 170 fokos sütőben 40-45 percig pároljuk. Utána levesszük róla a takarást és hozzáadjuk a szőlőszemeket. Felemeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra, és rápirítunk a húsokra.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.