Maradékokból is lehet isteni finom ételeket készíteni. Sőt kell is! Magyarországon évente körülbelül 230 ezer tonna élelmiszer vész kárba, ami fejenként átlagosan 21,5 kilogrammot jelent. Az élelmiszerpazarlás csökkentése pedig nem a gyáraknál, hanem a háztartásokban kezdődik – mégpedig azzal, hogy újragondoljuk, mit kezdünk a maradék ételekkel.

Hogyan mentsük meg az ételt?
Legyen az sült hús, kiszáradt zsemle, vagy párolt zöldségek – az ételek többsége még menthető. Mielőtt újrahasznosítanánk fontos, hogy megnézzük, valóban felhasználhatóak. Ha a húsnak savanyú illata van, a zöldség és péksütemény pedig penészes, akkor nincs más választás: mehet a kukába. Viszont ha semmi bajuk az ételeknek, akkor csak egy kis kreativitásra van szükség és máris isteni finom fogást készíthetünk belőle, amiről senki nem fogja megmondani, hogy az maradékból készült.
Maradékmentő ötletek:
- Sült húsból készülhet tésztaszósz, melegszendvics vagy rakott étel.
- Kiszáradt zsemléből lehet zsemlemorzsa, kenyérpuding vagy ropogós kruton a levesbe.
- Párolt zöldségekből finom krémleves, zöldséges omlett vagy rizottó is születhet.
- Főtt rizs, tészta vagy krumpli új életre kelhet salátában vagy rakott fogásként.
Elhoztuk a 7 legjobb maradékmentő receptet:






Ha kipróbáltad valamelyik receptünket, vagy van egy saját, jól bevált ötleted, oszd meg velünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Ha pedig a Mindmegette videós tartalmai között is böngésznél, akkor kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg YouTube-csatornánkat.















