Alapételek

Ki ne dobd a maradékot! Sajtos palacsinta krumplipüréből

Sajtos palacsinta maradék krumplipüréből
A maradékok felhasználásának sokféle módja van, most mutatunk egy egyszerű módszert a krumplipüré megmentésére. Például isteni sajtos palacsinta süthető belőle, íme!

Hozzávalók:

60 dkg maradék krumplipüré
7 dkg Frico Mimolette sajt
2 ek aprított zöldhagyma (+ a díszítéshez)
1 db tojás
10 dkg búzaliszt
étolaj (a sütéshez)

tejföl (a tálaláshoz)

Elkészítés:

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a liszt felét. Elosztjuk 12 adagra, és mindegyikből golyókat formázunk, majd kb. másfél cm vastag palacsintává lapítjuk.A maradék lisztben óvatosan megforgatjuk a palacsintákat.

Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat, majd a palacsinták mindkét oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész palacsintákat konyhai papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és azonnal megsózzuk.

A krumplis palacsintákat tejföllel tálaljuk, és egy kevés aprított zöldhagymával díszítjük.

Még több sajtos recept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.