A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Házi magyaros sajtkrémtől lesz isteni a tízórai szendvics, íme a recept, amit érdemes kipróbálni

Házi, magyaros sajtkrémmel a tízórai szendvics is finomabb /Fotó: Mindmegette
Sokféle sajtkrémet kapni a boltokban, de a leginkább népszerű talán a magyaros és a zöldfűszeres. Natúr tömlős sajtból otthon bármilyen ízvilágú szendvicskrémet elkészíthetünk, akár a magyarosat is. Gyerekjáték, ráadásul úgy fűszerezzük, ahogy mi akarjuk és ahogy a gyerekünk szereti!

A boltokban kapható natúr sajtkrémeket, tömlős sajtokat önmagában is szeretjük, de pár egyszerű alapanyag hozzáadásával könnyen feldobhatjuk az egyszerű szendvicskrémeket. A közkedvelt magyaros sajtkrém ráadásul otthon is elkészíthető, villámgyors és egyszerű a receptje, amit úgy variálhatunk, ahogy a gyerekünk szereti. Lehet csípősebb vagy épp szolidabb az íze, kerülhet bele többféle hagyma vagy épp el is hagyhatjuk, tényleg az ízlésünkre szabhatjuk a házi sajtkrémeket.

Házi, magyaros sajtkrémmel a tízórai szendvics is finomabb /Fotó: Mindmegette
Házi, magyaros sajtkrémmel a tízórai szendvics is finomabb /Fotó: Mindmegette

Aki igazán magyaros ízvilágra vágyik, az kipróbálhatja a kolbászkrémreceptünket, de aki picit visszafogottabb, de mégis hagymás-paprikás ízvilágú krémet kenne a szendvicsalapra, annak a magyaros sajtkrém lehet a nyerő választás. Alig pár hozzávalóból elkészíthető és már tehetjük is rá a szalámit vagy a sonkát, meg persze némi zöldséget, és kész is a tökéletes reggeli vagy tízórai, amit a gyerek be is vihet az iskolába, de a szülők is elcsomagolhatják maguknak a munkába!

Így készül a magyaros sajtkrém házilag, íme a recept videón!

Hozzávalók:

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • bors
  • 1 ek. tejföl
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 1 ek. petrezselyem

Elkészítés:

  • A hagymás sajtkrémhez kevés olajon megfuttatjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, és hagyjuk megpuhulni.
  • A hagymát egy tálkába öntjük, megszórjuk a fűszerpaprikával és borssal, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtkrémet és az apróra vágott petrezselymet. Alaposan elkeverjük.
  • Sajtos kiflire kenve, szalámival és felkarikázott uborkával tökéletes szendvics reggelire vagy tízóraira.

Miért szerencsés elkerülni az ultrafeldolgozott élelmiszereket, csökkenteni a fogyasztásukat?

A tudósok megállapították, hogy összefüggés van az ultrafeldolgozott élelmiszerek rendszeres fogyasztása és bizonyos betegségek, mint például a sztrók kialakulása között. A problémásnak vélt ételek között találjuk a magyarok körében is népszerű gyorsételeket (a hamburgereket, pizzákat), a csipszeket, felvágottakat, valamint a pékárukat is.

A kényelmi ételekkel kapcsolatban már korábban is összefüggésbe hoztak számos betegséget, ilyenek az elhízás, a vérnyomásproblémák, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a depresszió, a daganatos megbetegedések és az allergiák is. Újabb tétel a listán, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek nagy mértékű fogyasztása 8 százalékkal növeli a sztrók kockázatát.

Egy étel ultrafeldolgozott, ha legalább egy összetevője cukor, zsír, tartósítószer; természetes – nem feldolgozott – élelmiszereket utánzó adalékanyag; ízfokozó, színezék és egyéb adalék; az élelmiszeralkotórészeinek szintézise során keletkező anyag: pl. maltodextrin, magas fruktóz-tartalmú kukorica-szirup, módosított keményítő, hidrogénezett zsírok.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.