A titok a jó minőségű alapanyagokban és a megfelelő sütési technikában rejlik. A legjobb rántotta puha, krémes, és éppen annyira átsült, hogy még megőrizze a tojás lágy állagát. Ehhez érdemes alacsony vagy közepes lángon sütni, és folyamatosan kevergetni.
Ha krémesebb állagú rántottát szeretnél készíteni, akkor adj a tojáshoz egy kevés tejet vagy tejszínt.
Emellett kipróbálhatod tejföllel vagy joghurttal is, amelyektől kicsit pikánsabb lesz az étel íze. Ezeket a hozzávalókat sütés közben kell a rántottához adni – egy tojáshoz egy evőkanál joghurtot vagy tejfölt számoljunk.
Amennyiben nem a krémesebb, hanem a könnyebb rántotta a cél, akkor erre a szódavíz jelent megoldást. Két darab tojáshoz egy evőkanálnyi szódát kell keverni – a buborékoktól légiesen könnyed lesz az étel.
A Ripost cikke szerint, még finomabb lesz a rántotta, ha ghíben sütjük meg. Ráadásul a tisztított vajjal készített tojás sütés közben garantáltan nem ég meg.
Az alábbi videóban az egyik influenszer egy egészen egyszerű praktikát mutat be, amelynek segítségével pillanatok alatt össze lehet keverni a rántotta hozzávalóit. Ő két tojáshoz apróra vágott vöröshagymát, felkockázott paradicsomot és egy kevés jalapeno paprikát használ. Mielőtt lezárná az üveg fedelét enyhén megsózza az alapanyagokat, és már jöhet is a mixelés. Az összekevert hozzávalók pedig mennek szépen a serpenyőbe. Ugye milyen egyszerű?
Ha tehát egy gyors és laktató ételt keresel, a rántotta mindig jó választás lehet. Kenyérrel, pirítóssal vagy friss zöldségekkel tálalva is isteni, és bármikor elkészíthető, nemcsak reggelire, hanem akár vacsorára is. A tökéletes végeredményhez érdemes megfogadni Gordon Ramsay tanácsát is: „Minden jó rántotta alapja, hogy megakadályozzuk a tojás túlsütését. A tojást pedig soha nem verjük fel, hagyjuk a villát és a habverőt!”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.