A rántotta az egyik legnépszerűbb reggeli étel, nem véletlenül, hiszen egyszerű elkészíteni és számtalan módon variálható. Legyen szó egy klasszikus vajas változatról, sajttal és zöldségekkel gazdagított verzióról, vagy akár egy fűszeres, baconös rántottáról, mindig tökéletes választás. De nézzük, mitől lesz a legfinomabb?

A titok a jó minőségű alapanyagokban és a megfelelő sütési technikában rejlik. A legjobb rántotta puha, krémes, és éppen annyira átsült, hogy még megőrizze a tojás lágy állagát. Ehhez érdemes alacsony vagy közepes lángon sütni, és folyamatosan kevergetni.

rántotta
A rántottát egyszerű elkészíteni és ízlés szerint variálhatjuk
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Mitől lesz még finomabb?

Ha krémesebb állagú rántottát szeretnél készíteni, akkor adj a tojáshoz egy kevés tejet vagy tejszínt. 

Emellett kipróbálhatod tejföllel vagy joghurttal is, amelyektől kicsit pikánsabb lesz az étel íze. Ezeket a hozzávalókat sütés közben kell a rántottához adni – egy tojáshoz egy evőkanál joghurtot vagy tejfölt számoljunk.

Amennyiben nem a krémesebb, hanem a könnyebb rántotta a cél, akkor erre a szódavíz jelent megoldást. Két darab tojáshoz egy evőkanálnyi szódát kell keverni – a buborékoktól légiesen könnyed lesz az étel. 

A Ripost cikke szerint, még finomabb lesz a rántotta, ha ghíben sütjük meg. Ráadásul a tisztított vajjal készített tojás sütés közben garantáltan nem ég meg. 

Akár egy befőttes üvegben is készülhet

Az alábbi videóban az egyik influenszer egy egészen egyszerű praktikát mutat be, amelynek segítségével pillanatok alatt össze lehet keverni a rántotta hozzávalóit. Ő két tojáshoz apróra vágott vöröshagymát, felkockázott paradicsomot és egy kevés jalapeno paprikát használ. Mielőtt lezárná az üveg fedelét enyhén megsózza az alapanyagokat, és már jöhet is a mixelés. Az összekevert hozzávalók pedig mennek szépen a serpenyőbe. Ugye milyen egyszerű? 

Gordon Ramsay pedig ezt javasolja

Ha tehát egy gyors és laktató ételt keresel, a rántotta mindig jó választás lehet. Kenyérrel, pirítóssal vagy friss zöldségekkel tálalva is isteni, és bármikor elkészíthető, nemcsak reggelire, hanem akár vacsorára is. A tökéletes végeredményhez érdemes megfogadni Gordon Ramsay tanácsát is: „Minden jó rántotta alapja, hogy megakadályozzuk a tojás túlsütését. A tojást pedig soha nem verjük fel, hagyjuk a villát és a habverőt!”  

Mutatjuk videón, hogyan készül a tökéletes rántotta!

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.