Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A magyar konyha gazdag és változatos, tele olyan ételekkel, amelyek évszázadokon keresztül formálódtak, míg elnyerték mai alakjukat. Az egyik ilyen különlegesség a hortobágyi húsos palacsinta, amely nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is elismert és kedvelt fogás. Íme a mi kedvenceink!

A hortobágyi húsos palacsinta viszonylag fiatalnak számít a magyar konyha hagyományos fogásai között. Bár az étel neve a Hortobágyra utal, valójában a híres 1958-as brüsszeli világkiállításon tűnt fel először. Azóta az étel számos variációban elérhető, de az alapja mindig ugyanaz: ízletes pörkölthús, palacsintatészta és egy gazdag tejfölös mártás. Az étel lelke a pörkölt alapú töltelék, amely készülhet csirke, borjú vagy akár sertéshúsból is, gazdagon fűszerezett paprikával, hagymával és fokhagymával, amitől az íze mély és intenzív. A palacsintatészta könnyedsége tökéletesen ellensúlyozza a töltelék szaftosságát, míg a tejfölös, paprikás mártás minden falatot krémessé és gazdaggá tesz.

A legfinomabb hortobágyi palacsinta>>>

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Hortobágyi húsos palacsinta recept

Gluténmentes hortobágyi palacsinta>>>

Gluténmentes hortobágyi palacsinta recept
Gluténmentes hortobágyi palacsinta recept

Hortobágyi húsos batyu>>>

Hortobágyi húsos batyu
Hortobágyi húsos batyu

Hortobágyi húsos palacsinta>>>

Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi palacsinta darált pulykahúsból>>>

Hortobágyi palacsinta darált pulykahúsból
Hortobágyi palacsinta darált pulykahúsból

 

 

Sok-sok finom, édes palacsinta receptet itt találsz>>>

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.