A legfontosabb a hozzávalók sorrendje és aránya. Először érdemes a hagymát megdinsztelni, majd hozzáadni a paprikát, végül pedig a paradicsomot, mivel ez utóbbi sok levet ereszt, ezért ha túl korán kerül bele, akkor „megfőhet” a többi zöldség. A lecsónál pedig kifejezetten lényeges, hogy a zöldségek ne főjenek szét, hanem kissé roppanósak maradjanak – ettől lesz igazán finom az étel.
Bár valószínűleg már neked is megvan a tuti lecsórecepted, azért néha nem árt egy kis változtatás: próbálj ki egy új verziót, fedezz fel új ízvilágot! Lehet, hogy eddig mindig kolbásszal készítetted, de egy könnyed, zöldséges változat is meglepően finom lehet. Kísérletezz bátran! Adj hozzá egy kis cukkinit, padlizsánt, akár egy kanál ajvárt vagy füstölt paprikát – mennyei lesz a végeredmény. Ha pedig szereted a csípőset, egy kevés erőspaprikát is tehetsz bele.
De a tojásos, rizses vagy akár sajttal megszórt változatok is izgalmas alternatívák lehetnek. Néha egyetlen hozzávaló vagy egy plusz fűszer is elég ahhoz, hogy a jól ismert klasszikusból új kedvenc szülessen.
Kínálhatjuk friss kenyérrel, de akár köretként is tálalhatjuk például sült húsok mellé. De nézzük is a recepteket!
Ha kipróbáltad valamelyik receptünket, vagy van egy saját, jól bevált ötleted, oszd meg velünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Ha pedig a Mindmegette videós tartalmai között is böngésznél, akkor kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg Youtube-csatornánkat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.