Alapételek

Ez a legjobb lecsórecept, kolbász és tojás is gazdagítja, nem lehet abbahagyni

A lecsó a nyáron a legfinomabb, hiszen ilyenkor van igazán édes, napérlelte paradicsom és paprika, de persze ősszel és télen is elkészíthetjük. Sokan nem tesznek bele semmit, csakis az alapvető zöldségeket, míg másnak egyszerűen kell bele a hús, a szalonna és a kolbász. Most egy olyan lecsónak a receptjét hoztuk el, ami abszolút extra.

A lecsónál egyszerűbb és jobb magyaros étel talán nem is létezik. A nyári szezonban készítjük a leggyakrabban és a legtöbbször, ugyanis a fő alapanyaga, a paradicsom és a paprika épp a legmelegebb hónapokban a legfinomabb. A napérlelte paradicsom és paprika nyáron tele van vitaminnal, tápanyaggal és sokkal ízesebb, mint az ősszel és télen kapható zöldségek. A lecsót tehát nem szabad kihagyni nyáron.

Kolbászos-tojásos lecsó
Kolbászos-tojásos lecsó
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

A húsimádók kedvenc lecsója, szalonna és kolbász is gazdagítja

A lecsót sokan imádják, ám az emberek egy részének az a baja vele, hogy nincs benne hús. Főleg gyerekként hiányoljuk a szalonnát, a kolbászt, a virslit, szóval a húsfélét a lecsóból, felnőve viszont már megértjük és megszeretjük az alapváltozat édes ízvilágát is. Ha viszont valami laktatót készítenél, akkor ez a recept neked való, ugyanis háromféle hús (szalonna, lecsókolbász és füstölt kolbász) is kerül bele, emellett nem csak t.v. paprika kerül bele, hanem egy kis extra szín is.

Mivel mindenkinek megvan a maga saját, és ezáltal legjobb lecsóreceptje, a miénkre tekintsetek egyfajta útmutatóként, lehetőségként, variációként, amitől eltérni bármikor lehet!

Adag: 6-8 személyre

Hozzávalók a kolbászos-tojásos lecsóhoz:

  • 10 dkg szalonna
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 1 pár füstölt kolbász
  • 1 kg lecsó- és kápia paprika vegyesen
  • só ízlés szerint
  • 6 db tojás
Kolbászos-tojásos lecsó
Kolbászos-tojásos lecsó
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

A lecsó ezer arca, számtalan verzióban elkészíthető

Az alaplecsóhoz tényleg nem kell más, csak zsiradék, hagyma, paradicsom, paprika, só, bors és pirospaprika. Bármi, ami ezen felül kerül hozzá, az már csak extra, és szinte bármit bele lehet keverni. A klasszikus változatok közé tartozik a tojásos lecsó, a kolbászos lecsó, a fent is bemutatott kolbászos-tojásos lecsó, készülhet tükörtojással, tarhonyásan, de cukkinivel és padlizsánnal, sőt többféle színes paprikával is.

A lehetőségek és receptek tárháza végtelen, és pont ez is jó a lecsóban, hogy mindenki a saját ízlésére formálhatja.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.