Ezt az egy hozzávalót cseréld le a krumplisalátában, jobb lesz mint valaha

Talán minden családban van egy krumplisaláta-recept, amit jobbnak találunk a többinél. Anyáról lányra, vagy éppen apáról fiúra száll a klasszikus készítési mód, és nem szívesen térünk el attól a módszertől, amit egykor tanultunk. Hiszen a krumplisalátának megannyi változata van – itt ötöt is találunk a majonézes alaprecepttől a bécsi változatok –, és mélyen legbelül igazán talán azt kedveljük a legjobban, amit gyerekként megszoktunk. Ugyanakkor a gasztronómia világa sokkal izgalmasabb annál, hogy megmaradjunk a jól bevált recepteknél. Élvezetes olykor kísérletezni, új ízeket felfedezni, ismeretlen mélységeket találni a megszokott fogásokban – akár egy krumplisalátában is!
Robin Asbell privát séf számára munkaköri kötelesség, hogy teszteljen konyhai újdonságokat. Így talált rá arra a trükkre, amely bevallása szerint új szintre emeli a klasszikus krumplisalátát. Ő nem az öntet hozzávalóit variálja, nem is a megszokott fűszerezésen csavar egyet, hanem a krumplit cserélte le édesburgonyára. Ilyen módon az éppen diétázó kliensei igényeit is jobban ki tudta elégíteni.
Bár elsőre kissé szokatlannak hangzik, hogy a krumplisaláta édesburgonyából készüljön, érdemes adni ennek a változatnak egy esélyt. A legjobb, ha fehér édesburgonyát használunk, amely megjelenésében a klasszikus krumpli küllemét hozza, ízében mégis édesebb egy fokkal. Természetesen a hazánkban elterjedtebb, narancsos árnyalatú édesburgonyával is kísérletezhetünk, a saláta úgy is kiváló lesz, csak máshogy néz majd ki, mint megszoktuk. Még a lilás árnyalatú édeskrumplival is finom a recept, bár akkor egészen izgalmas színű ételt szolgálhatunk majd fel.
Aki tart tőle, hogy édesburgonyát használva elvész majd a krumplisaláta-élmény, használja fele-fele arányban a krumplifajtákat, vagy vegyítsen csak egy édeskrumplit a klasszikus hozzávalók mellé. Az eredmény meggyőzi majd: érdemes kísérletezni a cserével!
A saláta elkészítéséhez használjuk megszokott receptünket – legyen az majonézes vagy éppen mustáros, ecetes –, csak a krumplit tetszőleges arányban cseréljük édesburgonyára. Ha van kedvünk, zellert vagy akár paradicsomot is adhatunk a salátához, ezek a roppanós, savas zöldségek, kiválóan kiemelik majd az édesburgonya krémességét, édességét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.