Kovászos sörkifli, a puha vendégváró sörkorcsolya, amiért odáig lesz a vendégsereg

Rögtön az elején le kell szögezni, hogy a kovászos péksüteményeket nem lehet pillanatok alatt összedobni, szóval ha hirtelen kell előrukkolni valami vendégváróval, nem ez a sörkifli lesz a nyerő választás. Ellenben ha van időd és lehetőséged tervezni, előre dolgozni, akkor viszont keresve sem találhatnál jobb finomságot az italok mellé!
A kovászos sörkifli puha sörkorcsolya, ami sör és bor mellé is remekül passzol, de kávé vagy kakaó, esetleg egy pohár tej is szuper kísérője lehet. A frissen kisült, illatos és foszlós sörkifli annyira ellenállhatatlan és finom, hogy emberfeletti erő kell ahhoz, hogy az ember megálljon egy-két darab elcsipegetése után. A kifliket lehet töltelék nélkül is készíteni, de tekerhetünk bele bacont, illetve reszelt sajtot is.
A kovásszal való munka időigényes, a kovásznak ugyanis több óra is kell ahhoz, hogy megdolgozza a tésztát, nem olyan gyors a folyamat, mint élesztős kelt tészta esetén. Ezt a sörkiflit kétszer 4 órán át kell pihentetni és keleszteni, szerencsére nem kell végig mellette állni, és akár egy nappal előre is összeállíthatjuk a tésztát, ami hideg helyen, a hűtőben szépen megkel és másnap csak sütni kell.
Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette maestrója a Sütisuli legújabb epizódjában a kovászos sörkifli receptjét mutatja meg lépésről lépésre.
Hozzávalók a kovászos sörkiflihez:
A tésztához:
A töltéshez:
A tetejére:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.