Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Alapételek

A kolbászos gulyásleves ezzel a házi csipetkével a legfinomabb

A kolbászos gulyásleves házi csipetkével egy igazán laktató és ízletes étel
Fotó: Vidék íze magazin
A kolbászos gulyásleves házi csipetkével egy igazán lakató, magyaros étel, ami nagyon jól esik a hűvös, őszi estéken. A füstölt kolbász kellemes, fűszerességet ad a levesnek, a házi csipetke pedig tökéletesen kiegészíti a leves gazdag ízvilágát.

Az étel jellegzetes illata és íze arról árulkodik, hogy hagyományos, egyszerű alapanyagokból is készülhetnek fantasztikus ételek. Ha te is szívesen megkóstolnád a kolbászos gulyáslevest házi csipetkével, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét!

Íme a kolbászos gulyásleves receptje, ami házi csipetkével készül:

Hozzávalók: 

  • 60 dkg marhanyak 
  • 1 szál füstölt parasztkolbász 
  • 1-2 sárgarépa 
  • 1 petrezselyemgyökér 
  • 1 pasztinák 
  • 1 cikk zellergumó 
  • 1 kis csokor zeller zöldje 
  • 2 közepes burgonya 
  • 3 közepes vöröshagyma 
  • őrölt kömény 
  • 1-2 babérlevél 
  • őrölt pirospaprika 
  • zsír 
  • só 
  • bors 

A csipetkéhez: 

  • 1 tojás 
  • liszt 
  • só 

Elkészítés:  

  1. Kevés zsíron megfonnyasztjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. 
  2. Rádobjuk a kockákra vágott marhahúst, magas hőfokon kevergetve megpirítjuk. 
  3. Levesszük a tűzről, keverünk hozzá körülbelül egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Pici vízzel felöntjük, visszatesszük a tűzre, és elkezdjük főzni. 
  4. Beledobjuk a babérlevelet, fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk. Gyakran ránézünk, átkeverjük, pótoljuk az elfőtt folyadékot. 
  5. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott gyökérzöldségeket, a zeller zöldjét, tíz perc múlva a szintén kockákra vágott krumplit is. 
  6. Közben felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. 
  7. A csipetkéhez annyi lisztet gyúrunk a sózott tojáshoz, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk, belecsipegetjük a csendesen fövő levesbe. Beleborítjuk a pirított kolbászt is, és még pár percig együtt rotyogtatjuk.  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.