Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Alapételek

Így készül az eredeti Gundel-palacsinta – itt a recept, amit kerestél

A Gundel palacsinta egy ellenállhatatlan desszert, ami a rumos diókrémtől és a selymes csokiöntettől lesz igazán finom.
Fotó: Vidék íze magazin
A Gundel palacsinta nemcsak hazánkban, hanem világszerte ismert desszert, és bizony túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy igazi ízbomba. A palacsintába töltött rumos diókrém és a selymes csokoládéöntet tökéletesen kiegészíti egymást.

És akkor még a diós töltelékben található rumot, mazsolát és narancshéjat nem is említettük, pedig ezek a hozzávalók teszik igazán aromássá ezt az ellenállhatatlanul finom édességet. Ha te is kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld a Vidék íze magazin kiváló receptjét, akkor nézd meg a klasszikus Gundel palacsinta elkészítésének lépéseit!

Mutatjuk a Vidék íze magazin remek receptjét a Gundel palacsintához!

A Gundel palacsinta egy ellenállhatatlan desszert, ami a rumos diókrémtől és a selymes csokiöntettől lesz igazán finom.
A Gundel palacsinta az egyik legnépszerűbb desszertek közé tartozik
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Hozzávalók:

  • 12 normál palacsinta
  • 5 dkg vaj a pirításhoz

A töltelékhez:

  • 1,5 dl rum
  • 4 dkg mazsola
  • 2 dkg cukrozott narancshéj
  • 18 dkg dió
  • 1 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • őrölt fahéj

A csokoládémártáshoz:

  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • fél rúd vanília
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1,5 dkg liszt
  • fél dl tej

Elkészítés:

  1. Előző nap rumba áztatjuk a mazsolát és a hajszálvékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjat.
  2. Másnap ledaráljuk a diót (nem túl finomra és nem túl durvára). A tejszínt felforraljuk, hozzátesszük a diót, a cukrot, a fahéjat, a leszűrt mazsolát meg a narancshéjat, és 1-2 percig főzzük, hogy kenhető pépet kapjunk (ha szükséges, pici tejet adhatunk hozzá). 
  3. Ha kihűlt, hozzákeverjük a rum felét is. A palacsintákat megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk, melegen tartjuk.
  4. A mártáshoz felforraljuk a tejet a 3 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A csokit gőz felett megolvasztjuk. 
  5. A tejszínből habot verünk. A tojássárgájákat kikeverjük 8 dkg cukorral, a kakaóporral, a liszttel és a pici hideg tejjel. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük vékony sugárban a forró tejet. Gőz felett besűrítjük, majd levesszük és kevergetve kihűtjük, ezután beleforgatjuk a felolvasztott csokit, a tejszínhabot és a maradék rumot. 
  6. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a megtöltött palacsinták mindkét oldalát ropogósra sütjük. Tűzálló tálra fektetjük, a felét meglocsoljuk a mártással.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.