A KFC csirkemell házilag is elkészíthető. Noha a pontos recept titkos, sokan próbálták már megfejteni és kitalálni az évek során, hogy pontosan mely fűszerek is kerülnek a legendássá és világhírű vált rántott csirkére. A panír titka sem egyértelmű, ráadásul elterjedt egy olyan változat, amiről kiderült, hogy köszönőviszonyban sincs az eredetivel. Sokan ugyanis azt hiszik, hogy a KFC bunda a kukoricapehelytől lesz ropogós, miközben ilyen összetevője nincs is a panírnak!

FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE
Így készül a KFC csirkemell házilag, íme a fűszerek listája és a panír receptje
Nemcsak fűszeres, hanem rusztikus és ropogós is, ezekért szeretjük annyira a rántott csirkét. Sokan sokféleképpen készítik, ám a KFC csirke nem sima bécsi panírt kap, hanem egy olyan masszától lesz texturált a bundája, amibe sokan ugyan tesznek kukoricapelyhet, de nem kellene. Mutatunk most egy olyan receptet, ami ízében és ropogósságában is megidézi a legendás rántott csirkét, szóval ha szereted és otthon kipróbálnád, olvasd el a receptünket, vagy nézd meg videón, hogyan készül a KFC csirkemell házilag!
A KFC panír titka
Kukoricapehely nem, ellenben liszt, keményítő, sütőpor és só, meg fűszeres író is kell hozzá, hogy a végeredmény nemcsak fűszeres és ízes, de ropogós is legyen. A titok pedig abban áll, hogy a panírmasszát nem keverjük csomómentesre, simára, hanem hagyjuk kissé rusztikusan, darabosan és ebbe forgatjuk-nyomkodjuk az előzőleg befűszerezett és pácolt csirkemellcsíkokat.
Hozzávalók a KFC csirkemellhez:
A csirkéhez:
- 1 kg csirkemell
- 0,5 l író
- 1 db tojás
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 tk. őrölt chili
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. fekete bors
- 1 tk. mustárpor
- 1 ek. cukor
- 2-3 tk. só
A panírhoz:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg keményítő
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. só
A sütéshez:
- 1 l étolaj
Készíts mellé mártogatóst
A fűszeres csirke mellé finom mártogatós is dukál, aminek majonéz az alapja, és kerül hozzá ketchup, mustár, Worchestershire-szósz, fokhagymapor, cukor, citromlé vagy ecet és só is. Ezeket kell elvegyíteni, majd bármi mellé kínálhatjuk mártogatósként.














