Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Főzelékfalóknak kihagyhatatlan: kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel

A kelkáposzta megosztó zöldség: van, aki imádja, más ránézni sem bír. Most egy tökéletes kelkáposzta-főzelék receptet mutatunk, amit érdemes megkóstolni annak is, aki egyébként idegenkedik ettől a vitaminbombától.

A kelkáposzta a fejes káposzta közeli rokona, de a színe erősebb, az íze pedig lágyabb. Remek rostforrás, sok A-, B6-, C-, E- és K-vitamint tartalmaz. Található benne vas és antioxidáns is, amely segítheti a vérképzést, és csökkentheti a gyulladásos folyamatokat. Tévhit, hogy nem jó az emésztésnek, sőt épp az ellenkezője az igaz: a magas rosttartalom megakadályozza a puffadást és az emésztési zavarokat.

A tökéletes kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel / Recept és fotó: Vidék íze magazin
A tökéletes kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók a kelkáposzta-főzelékhez:

A főzelékhez:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 35 dkg sárga burgonya
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 kk. őrölt majoránna
  • zöldségalaplé
  • 4 ek. zsír
  • 3 ek. liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors

A feltéthez:

  • 8 db virsli
  • 1 ek. zsiradék

Elkészítése:

  1. Negyedeljük a kelkáposztát cikkekre, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Beletesszük egy lábasba, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzátesszük az őrölt köményt és a majoránnát, sózzuk. Addig főzzük, míg a krumpli már majdnem puha.
  2. Míg fő, egy serpenyőben elkészítjük a rántást: négy evőkanál zsíron világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt vagy áttört fokhagymát, egy percig sütjük még kevergetve. Levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Kicsi hideg vízzel felengedjük, hozzáöntjük a főzelékhez, jól kiforraljuk, tekerünk rá borsot. Közben kóstoljuk is, ha szükséges, még sózzuk.
  3. A virslinek lehúzzuk a héját, bevagdossuk, és kevés zsiradékon egy-két perc alatt megsütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.