Íme a kelesztés nélküli kifli receptje, amivel percek alatt friss péksütemény kerülhet az asztalra

Sokan sütünk otthon kenyeret, kiflit és zsemlét, és aki kovásszal dolgozik, az pontosan tudja, hogy ez nem a sietős műfaj. Van azonban, amikor gyorsan kell, hamar szeretnénk frissen sült péksüteményt a tányérra varázsolni, és ilyenkor nagyon jó, ha van az ember tarsolyában, vagyis fejében egy villámgyors recept. Ilyen ez a kelesztés nélküli kifli is, ami tényleg pillanatok alatt, kevesebb mint 40 perc alatt elkészíthető!
Habár nem kelesztjük, a végeredmény mégis egy légiesen könnyed, puha és foszlós belsejű kifli lesz, ami hamar el is fogy majd. Lengyel Erika, a Mindmegette maestrója, a gyerekbarát ízek szakértője videón mutatja, hogyan készül a kifli.
Hozzávalók 8 db kiflihez:
Az élesztő felfuttatásához:
A tésztához:
A lekenéshez:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.