Ez az étel nemcsak finom, hanem kifejezetten tápláló is. A karalábé gazdag C-vitaminban, rostokban, és alacsony kalóriatartalmú, így diétás étrendbe is remekül beilleszthető. A zsenge levelek pedig további tápanyagokkal – például kalciummal és antioxidánsokkal – gazdagítják az ételt. Ha legközelebb karalábét vásárolsz, ne csak a gumóját, de a leveleit is hasznosítsd – mutatjuk, hogyan!
A karalábé a tavasz egyik legízletesebb zöldsége, amit sokféleképpen felhasználhatunk. Ebben a receptben rántva és főzelékként is elkészült a zsenge zöldség, de fantasztikus leves és krémleves is lehet belőle, sőt, töltve is érdemes kipróbálni – erre is van egy jó ötletünk:
A karalábészeletek panírozása egyszerű: nem kell előfőzni, elég lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatni őket. A kulcs a lassabb sütés közepes lángon, így a zöldség is át tud puhulni, miközben a bunda aranybarnára sül. Külön figyelmet érdemelnek a karalábé zsenge levelei is, amelyeket vétek kidobni. Ezekből ízletes, krémes főzelék készíthető, így semmi nem vész kárba. A vajon megpárolt, apróra vágott karalábélevél, egy kis petrezselyemmel, keményítővel sűrítve, tejföllel lágyítva igazán harmonikus kísérője lesz a ropogósra sült karalábékarikáknak.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Extra tipp: ha még krémesebbre szeretnénk készíteni a főzeléket, akkor a tejföl egy részét vagy egészét kiválthatjuk zsíros tejszínnel.
(Forrás: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.