Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Alapételek

Ínyenc finomság szendvicskrémek helyett: gyors és könnyű sültpaprikás túrókrém

Van egy igazán jó hírünk; itt a tavasz! De tényleg! Akik megfontoltan közelítenek a nyári fürdőruhaszezonhoz, azok már ilyenkor harcba szállnak a felszedett téli karanténkilókkal szemben. Ilyenkor még a szokásosnál is fontosabb, hogy az ételeknek legyen íze, így ezekben a hetekben még jobban oda kell figyelni a fűszerezésre. Itt jön képbe ez a csodásan könnyű sültpaprikás túrókrém.

Fogyni csak lassan és fokozatosan érdemes, hiszen a gyors súlyvesztés nem csak fájdalmas, de az így ledobott kilók pillanatok alatt vissza is jöhetnek. Ahhoz, hogy a kevesebb ételbe se haljunk bele, nem csak átgondolt diéta, de némi kreativitás is szükséges.

Ez a sültpaprikás túrókrém a hagyományos körözött könnyített változata, melybe a sültpaprika rengeteg plusz ízt és egy csodás mélypiros színt varázsol. Ehetjük nagyobb mennyiségben is, kenyér helyett pedig fogyasszunk hozzá friss zöldségeket.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg juhtúró (szigorú diéta esetén elhagyhatjuk, de egyéb esetben nagyon hasznos, mert rengeteg ízt ad hozzá)
  • 2 ek tejföl
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk dijoni mustár (működik bármilyen mustárral is)
  • 1 csapott tk őrölt kömény
  • 1/2 tk szardellapaszta
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés:

  1. Tegyük a paprikát sütőbe, és forrósítsuk fel 220 fokosra. Süssük a paprikát időnként megforgatva addig, míg a héja alaposan meg nem barnul. Ne féljünk, a húsa nem fog megégni. Ha elkészült, vegyük ki, majd tegyük egy tálba és letakarva hagyjuk kihűlni.
  2. Hámozzuk meg a paprikát, aztán szabaduljunk meg a magjaitól és pürésítsük le.
  3. Aprítsuk fel a hagymát.
  4. Tegyük a túrót az összes hozzávalóval együtt egy tálba. Keverjük át alaposan, közben néha kóstoljuk meg. Ha az ízek nincsenek egyensúlyban, nyugodtan ízesítsünk utána.
  5. Tegyük a krémet 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Kínáljuk csíkokra vágott zöldségekkel, vagy ha nem diétázol, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve is zseniális.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.