Az eredeti tortilla egy kukoricalisztből készült vastag lepény, ami a spanyol nyelvterületeken hagyományos ételnek számít. Hamar meghódította a világot, hiszen nemcsak finom, de roppant praktikus, sokoldalúan felhasználható pékáru. Habár az eredeti recepthez kukorica kell, a búzalisztből készült változatok terjedtek el világszerte, és most mi is egy ilyen tortillának a receptjét hoztuk el videón.
A tortilla a nevét a spanyol gyarmatosítóknak köszönheti, ők nevezték el ugyanis az azték eredetű lepényt tortácskának, azaz tortillának. A tortilla az évszázadok során átalakult, már nem az a vastag, hanem inkább leheletvékony, palacsintaszerű lepény. Sőt, ezenfelül még két étel létezik, amit a köznyelvben tortilla néven emlegetnek. Az egyik a krumplival készült spanyol omlett, a másik pedig a tortilla chips.
A tortillalap ma már minden bolt kínálatában megtalálható, sőt egyes helyeken a búzalisztből készült, nagyméretű tortilla mellett ott van a polcon a kukoricából készült változat is. Mindegyik finom, és mindegyik igazi Jolly Joker, hiszen pillanatok alatt lehet belőle gyors és finom ebédet készíteni. A tortillából készült tekercs, azaz a wrap tölteléke lehet rántotta, sajtkrém, sonka és saláta, tonhalkrém, de roston sült csirkemell is sajttal és salátával.
A betöltött, feltekert tortillawrapet tálalás előtt kevés olajon pirítsuk meg egy serpenyőben, sokkal finomabb lesz az íze és megolvad a töltelébe került sajt is.
A bolti tortillalapnál a házi azonban nemcsak finomabb, de olcsóbb is, ráadásul kedvünk szerint fűszerezhetjük borssal, oregánóval vagy akár szárított bazsalikommal is. A receptje sem bonyolult, mutatjuk videón!
Hozzávalók 6 db tortillalaphoz:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.