Alapételek

Háromféle sajttal és sonkával töltött pulykamell gremolátával – a legfinomabb ebéd

A sonkával és sajttal töltött pulykamellnek nem kell unalmasnak lennie. Ez a recept biztosan nem az: háromféle sajt teszi különlegessé a húst, és a panírozás sem a megszokott, de pont ez teszi igazán finommá.

Ez az étel amilyen gusztusos, olyan könnyű elkészíteni. Finom fekete erdei sonkával és háromféle sajttal töltött pulykamell, aminek a panírozása nemcsak különleges, hanem egyszerű is. Nincs szükség külön tojásra, lisztre és morzsára, egy lépés kimarad. Az eredmény pedig egy szaftosan omlós és ínycsiklandó ebéd, amit a pillanatokon belül összedobható gremoláta szósz tesz igazán tökéletessé. Tálalhatjuk rizzsel, de bármilyen friss saláta is remekül illik hozzá. Íme a háromféle sajttal és sonkával töltött pulykamell gremolátával receptje a Vidék íze magazinból

Háromféle sajttal és sonkával töltött pulykamell gremolátával
Háromféle sajttal és sonkával töltött pulykamell gremolátával
FOTÓ: ABINIEKS / VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Háromféle sajttal és sonkával töltött pulykamell gremolátával

Hozzávalók:

A töltött húshoz:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • bors
  • 4 szelet fekete-erdei sonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 4 szelet ementáli sajt
  • bő zsiradék a sütéshez

A panírhoz:

  • 2 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 dl tej
  • 1 csipet fokhagyma-granulátum
  • bors
  • kis szemcsés pankómorzsa

A gremolátához:

  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kezeletlen citrom héja és leve
  • olívaolaj
  • bors
  1. Négy nagy szeletre vágjuk a húst, vékonyra kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre ráfektetünk egy-egy szelet sonkát, valamint egy-egy szeletet mindegyik sajtból. Felcsavarjuk.
  2. Nem a szokásos módon panírozzuk. Egy tálban felverjük a tojást, hozzákeverjük a lisztet, a tejet, fokhagymaporral, sóval és borssal ízesítjük. Ebbe mártjuk a roládokat, majd beleforgatjuk a morzsába. Bő, forró zsiradékban pirosra sütjük.
  3. A mártáshoz összevágjuk a petrezselyemzöldjét, áttörjük a fokhagymát, lereszeljük a citrom héját. Mindezt összekeverjük olívaolajjal, citrom kinyomott levével, sóval és borssal.

Elkészítési idő: 70 perc

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.