A koreai konyhaművészet a díjnyertes filmeknek, a Netflixen hatalmas sikerrel futott Squid Game című sorozatnak és persze a fiatal fiúkból és lányokból álló zenei formációknak köszönhetően került a figyelem középpontjába. Aki megszerette valamelyik együttest, filmet vagy sorozatot, az természetesen elkezdett érdeklődni a koreai gasztronómia iránt is. A legismertebb koreai étel a kimchi, a kínai kelből fermentálással készült fűszeres savanyúság.
Heni Nguyen, a Mindmegette maestrója és az ázsiai ízek szakértője már több különleges ételt is elkészített. Ezek egyike volt például a kínai büfékben kapható illatos-omlós csirke, de megmutatta már a pad thai receptjét is, illetve nemrég a koreai grillételek sztárját, a bulgogi marhát is elkészítette. Most újra a koreai gasztronómia felé kalandozott és egy végtelenül egyszerű, egyedényes gyors fogás receptjét mutatja meg videón. Ez nem más, mint a tteokbokki, amit ttokpokki és topokki néven is kereshetünk.
A tteokbokki gyorsan, kevés vízben főtt étel, amelynek legfőbb alapanyag a ttok, azaz a rizstésztarúd, illetve a koreai csípős csilipaszta, a gochujang. A tteokbokkit megvásárolhatjuk street foodként utcai árusoktól is, de éttermekben is gyakran találni az étlapon Dél-Koreában, ráadásul az ételt maguk a vendégek szokták "megfőzni" az asztalra kihelyezett főzőlapon, ugyanis tényleg csak össze kell melegíteni a hozzávalókat, és kész is. Az alap ízesítőkön felül gazdagíthatjuk a topokkit tojással, tenger gyümölcseivel és különféle zöldségekkel is.
Heni koreai halpogácsát és virslit is tett az ételbe, amit friss újhagymával és szezámmaggal díszített a végén.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.