A nyár egyik ikonikus gyümölcse, a görögdinnye, sokáig csak szeletelve, magában került az asztalra. Pedig a konyhában sokkal sokoldalúbban használható, mint gondolnánk: salátákban, hideg levesekben, italokban és még grillezett fogásokban is remekül megállja a helyét. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legizgalmasabb görögdinnyés recepteket, amelyekkel felfrissítheted a nyári menüt.

Néhány érdekesség a görögdinnyéről
- A görögdinnye valójában nem gyümölcs, hanem tökfélék családjába tartozó bogyótermés.
- Átlagosan 90–92% víztartalmú, így kiválóan hidratál a forró napokon.
- Gazdag A- és C-vitaminban, emellett likopint is tartalmaz, ami antioxidáns hatású.
- A világ legnagyobb görögdinnyéje több mint 120 kilót nyomott, és az USA-ban termesztették.
- Hazánkban a nyári hónapokban termő, érett görögdinnye legédesebb, ha a kocsánya száradni kezd, és a héja alján sárgás folt jelenik meg.
Receptek görögdinnye felhasználásával







Ha már túl érett a görögdinnye, és te sem kedveled a kásás, túlságosan édes ízvilágot, de nem szeretnéd a kukába dobni a gyümölcsöt, ebben a cikkünkben megmutatjuk, milyen finomságokat készíthetsz belőle!
(Kiemelt fotó: Mindmegette)















