A frankfurti leves neve elsőre németes fogást sejtet, de valójában a magyar konyha sajátos értelmezése a német ihletésű virslis, káposztás ételeknek. A „frankfurti” jelző a virslire utal, amit eredetileg Frankfurtban készítettek először – ebből került a hazai levesbe is, némi magyaros csavarral. A fő alapanyagai közé tartozik a kelkáposzta (ritkábban fejeskáposzta), burgonya, frankfurti virsli, hagyma, fokhagyma, pirospaprika, valamint a tejfölös, rántásos habarással készült selymes levesalap.
A kelkáposzta a keresztesvirágúak családjába tartozó zöldség, ami különösen gazdag C-vitaminban és rostokban. Enyhén földes, karakteres íze van, főzéskor pedig nem esik szét annyira, mint a fejeskáposzta. Télen különösen értékes vitaminforrás, nem csoda, hogy sok leves alapja.
A frankfurti virsli eredetileg Németországból, Frankfurt környékéről származik, ott főként marhahúsból készült. A magyar változat többnyire sertésből készül, enyhén füstölt, roppanós virsli, ami melegen a legfinomabb – ezért is passzol remekül a levesbe. Fontos, hogy jó minőségű virslit válassz, különben főzés után széteshet.
(Kiemelt fotó: Mindmegette)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.