Egy finom pácban érlelt csirkecomb? Nem csak a nyári grillezés előtt érdemes bepácolni a húsokat, most is bátran használhatod a fűszereket ilyen módon.
Vannak olyan ételek, amelyek egyszerűek és közben fantasztikus ízvilággal kényeztetnek bennünket. A fokhagymás pirított csirke és a sült édesburgonya pont ilyen: fűszeres, zamatos és gyorsan elkészíthető. A titok a pácolásban rejlik – egy jól megválasztott pác nemcsak ízesebbé, hanem szaftosabbá és ízesebbé is teszi a csirkét.
Finom és egészséges a csirkecomb és az édesburgonya párosa / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Pácolás: 1 éjszaka
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 1 óra
1 adag: 480 kcal
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
3 db közepes édesburgonya
5-6 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
só
bors
A páchoz:
2 ek. olívaolaj
1 kk. őrölt gyömbér
1 kk. őrölt rozmaring
1 kk. őrölt fűszerpaprika
1 kk. fokhagyma-granulátum
1 csipet őrölt babérlevél
1 csipet őrölt fehér bors
1 csipet szárított majoránna
1 csipet szárított oregánó
1 csipet őrölt koriander
1 csipet cukor
Elkészítés:
Egy kis tálban összekeverjük a pác hozzávalóit. Az egész combokat jó alaposan bekenjük vele. Jól záródó dobozba rakjuk, és egy éjszakán át érleljük a hűtőszekrényben. Másnap meghámozzuk az édesburgonyát és a vöröshagymát, mindegyiket nagyobb kockákra vágjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt beleszórjuk egy kizsírozott tepsibe, sózzuk és borsozzuk.
A bepácolt combokat szintén fűszerezzük sóval és borssal, berakjuk a tepsibe az édesburgonya mellé.
Öntünk alá kevés vizet, alufóliával lezárjuk, és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Levesszük róla a fóliát, ha nem pirult meg a teteje, akkor felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, visszatoljuk a tepsit, és addig sütjük a csirkét, míg meg nem pirul. (Ha az édesburgonya már megsült, akkor azt vegyük ki mellőle.)
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.