Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Alapételek

7 grillezett zöldség, ami mindenkinek ízleni fog

Megállíthatatlanul közeledik a grillszezon, ám nemcsak a húsoké lehet ilyenkor a főszerep! Legyen szó vegán, esetleg vegetáriánus menüről vagy köretről, a zöldségeket is érdemes, sőt ajánlott grillezni. Mutatunk néhány tippet és receptet, melyekkel garantált a siker.

Ha szóba kerül a grillezés, szinte elsőként jutnak eszünkbe a sült húsok, a kolbászok és a sajtok, viszont vétek lenne kihagyni a kerti partikról a grillezett zöldségeket! Nemcsak azért, mert ízletesek, hanem mert sokkal könnyebb bánni a zöldségekkel, mint a húsokkal. Egy kezdő grillező számára pedig nincs is csalogatóbb hívószó a biztos sikert kínáló recepteknél.

Így grillezzük a zöldségeket

A grillezés igazán nagyszerű módszer, ugyanis még a legegyszerűbb zöldségből is előhívja a mély, édes ízt, mindezt pedig megbolondítja a grillezésre jellemző füstös aroma. A grillezésre szánt zöldségeket nem szükséges pácolni, elég, ha sütés előtt megmossuk, majd alaposan megtörölgetjük azokat. Erre azért van szükség, mert a zöldségeknek magas a nedvességtartalmuk, emiatt nehezen pirulnak, így nem teszünk jót, ha a tisztítás során használt vizet is rajta is hagyjuk.

A zöldségeket hagyhatjuk egészben, de akár fel is szeletelhetjük. Grillezés előtt mindössze annyit kell tennünk, hogy vékonyan bekenjük olajjal, majd közepes hőfokon (170-230 fok) sütni kezdjük egészen addig, amíg a kívánt színt el nem érik. Egyes grillezett zöldségek magukban, önálló fogásként is megállják a helyüket, míg mások tökéletes kisérői lehetnek a sült húsoknak és a grillezett sajtoknak, illetve felhasználhatjuk őket további fogások elkészítéséhez is!

7 recept, amelyet a grillezett zöldségek tesznek ellenállhatatlanná

1. GRILLEZETT KUKORICA CSILIS VAJJAL >>>

2. BACONBe TEKERT SPÁRGA >>>

3. GRILLEZETT KARFIOLSALÁTA >>>


4. GRILLEZETT PADLIZSÁNTEKERCS >>>

5. TÖLTÖTT GOMBA GRILLEN SÜTVE >>>

6. GRILLEZETT ZÖLDSÉGEK >>>

7. SONKÁVAL GRILLEZETT KRUMPLI >>>

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.