A hosszú hétvégén szeretnél valami egyszerűt, mégis finomat az asztalra varázsolni? Akkor a fasírt tökéletes választás. Fogyasztható frissen és hidegen, laktató és szinte mindenki szereti. Mutatjuk a legjobb fasírt recepteket, amelyek tökéletesek ebédre vagy útravalónak is.

A fasírt talán az egyik legnépszerűbb húsétel nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világon. Egyszerre otthonos és sokoldalú: lehet sült, főtt, töltött, vagdalt vagy zöldséges változat is. Ideális ebédötlet a hosszú hétvégére, hiszen előre elkészíthető, könnyen csomagolható, és másnap is ugyanolyan finom marad – akár hidegen, kenyérrel, mustárral vagy salátával.

A svéd fasírt: a köttbullar, azaz a húsgolyó
A svéd fasírt: húsgolyó burgonyapürével és áfonyalekvárral / Fotó: Shutterstock

Fasírt a világ konyháiban

A magyar konyhában a klasszikus, fokhagymás-hagymás változat a legelterjedtebb, de a világ szinte minden pontján létezik a maga „fasírtja”.

  • Az olaszok a polpettát szeretik, amit gyakran paradicsomszószban tálalnak.
  • A svédek a híres köttbullar-t kínálják burgonyapürével és áfonyalekvárral.
  • A közel-keleti konyhákban pedig a falafel a fasírt növényi, fűszeres változata, csicseriborsóból készítve.

Nem véletlen, hogy ez az étel világszerte kedvenc: egyszerűen elkészíthető, olcsó alapanyagokból készül, és minden ország hozzáad valamit a saját ízvilágából.

7 fasírt a Mindmegette konyhájából

Recept
Egyszerű
Baconbe tekert fasírtgolyók
65 perc
8 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Fasírt
60 perc
5 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Bögrés fasírtgolyó
60 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Fasírt air fryerben
40 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
40 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Görög fasírt tzatzikivel
40 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Tipp: így lesz tökéletes a fasírt, akár hidegen is

  • A masszát hagyd pihenni legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
  • Ha hidegen is szeretnéd fogyasztani, kevesebb zsiradékban süsd, így nem lesz túl nehéz.
  • Próbáld ki zöldséges vagy sajtkrémes töltelékkel – ez különleges csavart ad az egyszerű fasírt recepteknek.

(Kiemelt fotó: Mindmegette)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.