A fasírt talán az egyik legnépszerűbb húsétel nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világon. Egyszerre otthonos és sokoldalú: lehet sült, főtt, töltött, vagdalt vagy zöldséges változat is. Ideális ebédötlet a hosszú hétvégére, hiszen előre elkészíthető, könnyen csomagolható, és másnap is ugyanolyan finom marad – akár hidegen, kenyérrel, mustárral vagy salátával.

Fasírt a világ konyháiban
A magyar konyhában a klasszikus, fokhagymás-hagymás változat a legelterjedtebb, de a világ szinte minden pontján létezik a maga „fasírtja”.
- Az olaszok a polpettát szeretik, amit gyakran paradicsomszószban tálalnak.
- A svédek a híres köttbullar-t kínálják burgonyapürével és áfonyalekvárral.
- A közel-keleti konyhákban pedig a falafel a fasírt növényi, fűszeres változata, csicseriborsóból készítve.
Nem véletlen, hogy ez az étel világszerte kedvenc: egyszerűen elkészíthető, olcsó alapanyagokból készül, és minden ország hozzáad valamit a saját ízvilágából.
7 fasírt a Mindmegette konyhájából







Tipp: így lesz tökéletes a fasírt, akár hidegen is
- A masszát hagyd pihenni legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
- Ha hidegen is szeretnéd fogyasztani, kevesebb zsiradékban süsd, így nem lesz túl nehéz.
- Próbáld ki zöldséges vagy sajtkrémes töltelékkel – ez különleges csavart ad az egyszerű fasírt recepteknek.
(Kiemelt fotó: Mindmegette)















