Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A friss és száraz fejtett bab is a magyar konyha kedvelt hüvelyese, nem véletlenül. Egész évben kapható és sokféleképpen felhasználható. Az örök klasszikus a bableves, aminek számtalan receptje ismert. Összegyűjtöttük a legfinomabbakat, amiket érdemes megfőzni, ha laktató, tartalmas levesre vágysz.

Magyarországra a bab a 16. században bukkant fel, és az évszázadok alatt lett az egyik legnépszerűbb hüvelyesünk. Rengeteg jótékony hatása van: többek között rostokban és fehérjékben gazdag, így fogyasztása diétákban is ajánlott. Magas antioxidánstartalma segít megelőzni egyes ráktípusok kialakulását, de idegrendszeri betegségek megelőzésében is segít.

A friss bab gyorsan megfő, a szárazat viszont elkészítés előtt be kell áztatni. Áztatás során a babszemek nedvességtartalma kiegyenlítődik, és főzéskor egyszerre puhulnak meg. Áztatás után a héj kevésbé repedezik, a gázképződésért felelős emészthetetlen oligoszacharidok pedig lebomlanak. A rövidebb főzés kevesebb energiát igényel; kíméletesebb a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. Figyelem: az áztatóvizet feltétlenül öntsük le!

Íme, 7 fantasztikusan finom levesrecept, próbáld ki akár mindegyiket!

 

1. Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti 

Gáspár Bea csülkös bablevese
Gáspár Bea csülkös bablevese

2. Jókai-bableves 

Jókai bableves
Jókai bableves

3. Magyaros bableves 

Magyaros bableves
Magyaros bableves

4. Fejtett bableves, ahogy a Buday készíti 

Fejtett bableves
Fejtett bableves

5. Zöldséges fejtettbab-leves 

Zöldséges fejtett bableves
Zöldséges fejtett bableves

6. Bableves debreceni módra 

Bableves debreceni módra
Bableves debreceni módra

7. Toszkán bableves  

Toszkán bableves
Toszkán bableves

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.