A hétvégi ebédmenü összeállításakor nincs könnyű dolgunk, pláne ha vendégek is jönnek. Szeretünk kitenni magunkét, szeretjük látni az elégedett arcokat, és hallgatni a csendet, amit csak a tényárnak koccanó evőeszközök csilingelő hangja tör meg. Egy levessel sosem hiba indítani, ami a második fogásra irányítja az éhes tekinteteket. A zárás pedig muszáj, hogy édesség legyen, és nem baj, ha krémes benne a töltelék, mert annak nincs, aki ellen tudna állni! Íme a legjobb ebéd ötletek hétvégére.

FOTÓ: MINDMEGETTE
A legjobb ebéd ötletek hétvégére
Íme két menüsor, ha inspirálódni szeretnél a hétvégi ebédhez.
A szombati ebédmenü
A szombati menühöz az ebédötletek sorába a magyarosabb recepteket válogattuk. Az első fogás, pontosabban a leves egy laktatót tárkonyos burgonyaleves, ami jólesik majd a léleknek és a testnek egyaránt, felmelegít bennünket a hideg időben. A második fogás, vagyis a főétel pedig egy igazi nagyágyú, egy finom sült hús, méghozzá zsíros oldalas, amit magyarosan fűszereztünk. Mellé nem is kell más, csak egy-két karéj frissen szelt kovászos kenyér, amit a zsírjába tunkolhatunk. A desszert pedig a vadász szelet, egy kakaós és krémes finomság, egy előkelő, mégis hagyományos sütemény.



A vasárnapi ebédmenü
A vasárnapi menüvel picit nemzetközibb vizekre evezünk. Az első étel, a leves egy sörös sajtleves, ami lehet akár osztrák, akár német, de cseh fogás is, fantasztikus az íze, ez is felmelegít bennünket a hideg időben, és egy tányérnál szinte nem is lehet megállni. A második fogás a klasszikus carbonara, amihez semmiképp sem használunk tejszínt, és frissen, azonnal fogyasztva a legjobb, amikor a tészta még nem szívta magába a szószt, és nem száradt ki teljesen. A mérhetetlen mennyiségű sajt elmaradhatatlan. A desszert pedig egy őszi finomság, a sütőtökös piskótatekercs, amit a mascarponés krém bolondít meg igazán.



Mindegyik receptünkhöz megtaláljátok a linkek alatt a videókat is, hogy ha nem csak elolvasni, hanem megnézni is szeretnétek ezeket a szuper finom fogásokat. Érdemes kipróbálni mindet.











