A böjti időszakban jól jön minden húsmentes recept. Most egy finom, ízletes és nagyon egyszerű tócsni receptet hoztunk a Vidék íze magazinból, íme!
A tócsni egy igazi jolly joker a konyhában: egyszerű, gyors, és számtalan módon variálható. Ebben a receptben a klasszikus változat egy könnyedebb formáját mutatjuk meg: most a cukkini és a sárgarépa játssza a főszerepet. A hozzá tálalt joghurtos mártogatóssal pedig egy frissítő, könnyed fogást kapunk, amely reggelire, ebédre vagy vacsorára is tökéletes.
Főszerepben a cukkini és a sárgarépa / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Elkészítési idő: 50 perc
1 adag: 380 kcal
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
1 db kisebb burgonya
1 db kisebb vöröshagyma
3 db nagyobb sárgarépa
2 db cukkini
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
kb. 20 dkg liszt
só
bors
A mártogatóshoz:
4,5 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
pár levél friss vagy 1 kávéskanál szárított menta
só
őrölt fehér bors
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a sárgarépát, a cukkininek levágjuk a két végét, majd az összes zöldséget lereszeljük a reszelő durvábbik oldalán. Egy tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát, megsózzuk, és hagyjuk állni. Jó negyedóra múlva kinyomkodjuk.
Hozzákeverjük a három egész tojást, s annyi lisztet, hogy krémes legyen. Tenyérnyi lepényeket formázunk, és nem túl bő, egy-két ujjnyi forró zsiradékban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Összekeverjük a joghurtot az áttört fokhagymával és a többi ízesítővel, ezt kínáljuk a tócsnink mellé.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.